fbpx

Generationsskifte i familen Reuterskiöld

Sveriges legendariske galoptræner, Lennart Reuterskiöld Sr, sadlede i tirsdags karrierens sidste hest på Täby da Diaghilew gik til start i SM Sprinters, og roret er nu givet videre til sønnen Johan, der med øjeblikkelig virkning overtager faderens virksomhed på Jägersro.


Johan Reuterskiöld overtager dermed en tung arv fra Jägersros flerdobbelte championtræner, der i forvejen kan nyde den enorme succes hans to ældre sønner Lennart Jr og Fredrik Reuterskiöld høster som professionelle trænere på Jägersro.

“Der er nogle der synes at familien Reuterskiöld fylder for meget på Jägersro, men alle skal vel have lov at gøre det de brænder for, og mit navn skal ikke gøre nogen forskel”, siger 31-årige Johan Reuterskiöld, der allerede som 15-16 årig startede som amatørrytter og fortsatte indtil vægten ikke tillod det længere. “Jeg kæmpede for at klare mig, og fik også en del slanketips fra Mark Larsen, men de var nu knap så sunde”, smiler Johan, der nåede at vinde tre løb med sine egne heste Suroor og Lejonkungen.

“Der er mange som har spurgt mig hvornår jeg skulle tage min trænerlicens, og nu er tiden altså kommet. Jägersro har en stærk trænerstab, ikke mindst i form af mine to brødre, men jeg tager kampen op og kan drage nytte af den store erfaring jeg har fået igennem 10 år i min fars stald, og jeg ser det som en stor fordel at jeg kan tage imod råd fra både ham og min mor, der har levet hele sit liv indenfor galopsporten”, fortsætter Johan.


Hvad bliver træningsfilosofien?

“Jeg tager over der hvor min far sluttede, med hans metoder som man ikke kan klage over, men med tiden kommer jeg også til at udvikle mine egne idéer”, slutter Johan Reuterskiöld, der starter sin virksomhed med de 18 heste der findes i stalden i dag. Den yngste Reuterskiöld-bror får sin trænerdebut på tirsdag under Jägersros aftengalop.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top