fbpx

Dansk sejr i Breeders’ Trophy Juvenile

Hanne Bechmann-trænede Royal Legend viste sig søndag eftermiddag helt overlegen i Breeders’ Trophy Juvenile over 1350 meter dirt track på Täby. Under Nicholas Cordrey førte Silca Legend-datteren fra start til mål og vandt afstoppet med fire længder foran Snia og John Balliol.


Royal Legend er endnu et godt bevis på, at den danske avlshingst Silca Legend er kraftigt undervurderet blandt de skandinaviske opdrættere, og med et temmeligt beskedent materiale har han igen i år et afkom med helt fremme blandt de bedste 2-årige, ligesom det var tilfældet i fjor med Miss Mariko.

Royal Legend er ud af den ustartede Royal Filly, der selv er ud af storløbsvinderen Intruder, så moderlinjen fejler bestemt heller ikke noget på hoppen, der her vandt karrierens første sejr i kølvandet på andenpladsen bag Reventon i Dansk Kriterium.

Royal Legend ejes af Niels Varming Andersen, Kjems Racing og F Westergaard, der kunne indkassere 210.000 svenske kroner for storløbssejren i Stockholm.

Andenpladsen i opgøret gik til den fint afsluttende Snia, der som datter af Funambule og gode Santa Clara leverede en flot indsats i sit livs kun anden start, og også hun ligner et godt emne til næste års klassiske opgør. Bent Olsen kunne glæde sig over endnu en fin præstation af John Balliol, der endnu ikke har smagt sejrens sødme, men her beviste at der uden tvivl ligger en maidensejr og venter på ham i år – og i form af at han er svenskfødt og dermed har ret til 50.000 kroners bonus, går Bent Olsen velsagtens efter en start på Jägersro i hestens næste start.


Shade Of Pale alene på banen i Svenskt St. Leger

Årets udgave af Svenskt St. Leger lignede på forhånd ikke den stærkeste af slagsen, og det viste sig også at blive rent spil til ét mål for Yvonne Durant-trænede Shade Of Pale, der med træneren selv på ryggen vandt uhyggeligt overlegent med otte længder foran Calvados og den svenske Oaks-vinder Double Up.

Shade Of Pale kunne notere 221.000 kroner for den klassiske sejr, og hestens ejer Stall Rio havde dagen forinden erhvervet sig hestens halvsøster efter Final Appearance på Stockholms Åringsauktion for 220.000 kroner.


Luca Brasi overlegen i Songline Classic (L)

Francisco Castro-trænede Luca Brasi, der i sin seneste start blæste alle konkurrenter omkuld i SFK Jubileumslöpning (L) på Jägersro, viste at han er mindst lige så god på Täbys dirt track, da han førte fra start til mål i Songline Classic (L) over 2000 meter.

Med brasilianske Rafael Schistl på ryggen var Luca Brasi hurtig fra start og overtog tidligt føringen med staldkammeraten Highway lige bag sig. Rundt opløbssvinget satte Singspiel-sønnen tempoet op, og ingen af de bagved liggende var derefter i stand til at følge ham.

Luca Brasi vandt overlegent med fem længder foran Snow Runner og Highway, der akkurat kunne holde Crimson And Gold og Quilboquet bag sig. Der var 154.000 kroner i førstepræmie til Luca Brasi, der mere og mere ligner Skandinaviens konge på dirt’en, hvis man ser bort fra Appel Au Maitre der besejrede ham i Svenskt Derby i fjor.

Netop derfor ligner Pramms Memorial (L) et helt oplagt emne for Luca Brasi til næste forår, og der skal uden tvivl en rigtig god international deltager til for at besejre ham på Jägersro når han er bedst.


To storløbssejre til Neuroth og Johansson

Naturligvis gik Täbys sidste storløbsdag i 2008 ikke forbi uden kraftig indblanding fra Wido Neuroth og Fredrik Johansson, der sammen vandt to af dagens storløb.

I Lanwades Stud Stakes over 1600 meter red Johansson den Neuroth-trænede Grafitti til en halv længdes triumf før Ellicat/Jacob Johansen, med Sweet Fox Fever/Manuel Martinez yderligere to længder efter som tredje. Sejren i Lanwades Stud Stakes (L) var karrierens første for 3-årige Grafitti, der er efter stjernehingsten Dansili og ejet af Familien Nagell-Erichsen.

I Vinterfavoriternas Pris satte Wido Neuroth på de to første pladser med henholdsvis Stall Perlens Handsome Hawk og Stall E&F’s Touch Of Hawk, begge efter Coolmore-hingsten Hawk Wing.

Handsome Hawk kom direkte fra en overlegen sejr i Norsk Kriterium, og som stjerneklar favorit vandt hesten ganske let foran sin staldkammerat, der også ser ud til at udvikle sig kraftigt fra start til start. Førstepræmien medførte 230.000 kroner til Stall Perlen, der igen i år har høstet den ene store triumf efter den anden med relativt få, men kostbare, heste – heriblandt naturligvis Appel Au Maitre og Touch Of Hawk.

“Dette er den bedste 2-årige hest jeg nogensinde har redet”, sagde Fredrik Johansson efter løbet. Med til historien hører, at Fredrik Johansson ikke selv red Appel Au Maitre som 2-årig, idet han var udstationeret som jockey for Roy Arne Kvisla i England da den skandinaviske champion selv vandt netop Vinterfavoriternes Pris i 2006 under Eddie Ahern.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top