fbpx

Swing That Cat gjorde sin pligt

Den svenske Derbyvinder Swing That Cat gjorde denne torsdag sin første start på hjemmebanen siden triumfen for mere end to måneder siden, og Cat Thief-sønnen gjorde sin pligt via en sikker sejr under Manuel Martinez.


Hestens på papiret værste konkurrent, Golden Metalimo, stod af meget tidligt i løbet og i stedet viste Bent Olsen-trænede Montgomery sig som den eneste trussel imod storfavoritten.

På trods af et ihærdigt forsøg og fire kilo mindre på ryggen, kunne Montgomery aldrig komme helt tæt på Swing That Cat, der fik den bedst tænkelige udblæsning før det går løs i årets sidste store opgave – Hurricanelöpning over 2650 meter på Jägersros finaledag søndag den 9. november.


Rafael Schistl fortsætter sin uhørte sejrsrække

Årets helt store komet på den skandinaviske jockeyhimmel er uden tvivl den unge brasilianske jockey Rafael Schistl, der på kun en måneds tid har formået at ryge helt op blandt de førende ryttere på Jägersro.

Schistl vandt i foråret Täby Vårsprint (L) med Relampago Plus, men det er først efter ankomsten til Jägersro han har fået chancen i løb, og det er hidtil blevet belønnet med utrolige 17 sejre i blot 43 starter og en sejrsprocent på 40!

Den 18. september vandt Rafael Schistl tre løb på Jägersro, den 28. september red han fem vindere, heriblandt Luca Brasi i SFK Jubileumslöpning (L). Han fulgte siden op den 10. oktober med endnu en triple på Jägersro, derefter red han Luca Brasi til en ny overlegen sejr i Songline Classic (L) på Täby, og i dag blev det til en ny double med henholdsvis Bodil Hallencreutz-trænede Au Pair og Fredrik Reuterskiölds 2-årige debutant Mirona.

Brasilianeren er nu oppe på 15 sejre på Jägersro, hvilket er én mere end øjeblikkets førende jockey, Manuel Santos, og med den fart Rafael Schistl har på, er det alt andet end utænkeligt, at han på sæsonens to sidste løbsdage på Jägersro formår at holde sig helt toppen af jockeylisten – vel at mærke med ganske få ridt.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top