fbpx

Escargot var stærkest i Basnæsløb

Sæsonen på Klampenborg blev sluttet af lørdag eftermiddag, og det blev med sejr til Hanne Bechmann-trænede Escargot i dagens hovedbegivenhed, Basnæsløb over 1800 meter for de 2-årige heste.


Final Appearance-sønnen, der ikke tidligere havde vundet, fandt sig som ventet rigtig godt til rette over den lange distance, og under Cathrine Weilby havde han ingen problemer med at henvise Henrik og Castle Sting til de næste pladser med halvanden længde.

Escargot måtte først overleve en protest indgivet af Castle Stings træner Ole Larsen, men efter voldgiftens afgørelse kunne hesten fortjent hyldes for sejren i de 2-åriges længste opgør på dansk grund. Førstepræmien var 30.000 kroner værd for Escargots ejerkreds i Come Together Racing.


River Hill i Benny Jensen Memorial

Benny Jensen Memorial over 1600 meter gav den ventede favoritsejr til Annika Sjökvist-trænede River Hill, der vandt for anden uge i træk på Klampenborgs græs. Denne gang måtte River Hill dog kæmpe en del mere end i sidste uge for at kunne holde de to storoutsidere Gold Ribbon og Sportschau bag sig.


Jacob Johansen Jockeychampion

Spændingen i kampen om jockeychampionatet bød på spænding til det allersidste. Kim Andersen skulle inden løbsdagen vinde fire løb uden at Jacob Johansen kom til fadet, og efter en fantomstart på dagen med tre sejre i dagens tre første opgør, sørgede Andersen virkelig for at sætte pres på sin kollega.

Stillingen var nu 19-19 i sejre, men da Jacob Johansen havde et klart forspring i andenpladser, var endnu en sejr påkrævet for at Kim Andersen kunne vinde championatet. Det tætteste Kim Andersen herefter kom på championatet var en andenplads på ryggen af Szuma i Axel Thorngren Handicap, hvor Zazoo og Juan Pinto på trods af to kilos overvægt vandt sæsonens tredje triumf.


Olsen klar Trænerchamp

Kampen om trænerchampionatet var for længst afgjort, og selv om Bent Olsen ikke fik nogen sejr med hjem fra Klampenborgs finaledag, sluttede han dog mileskridt foran sine trænerkollegaer.

Søren Jensen havde en flot finaledag med sin yngste årgang, idet han i begge dagens 2-årsmaidenløb trænede de to første heste gennem mål. I Zwicky 2-års Maiden Serien A vandt Valley’s Pride foran Catson, og i det efterfølgende opgør levede debutanten Fairwind til fulde op til de store forventninger fra sit prøveløb, og Flyinfact-datteren havde ingen problemer med at henvise staldkammeraten Abruzzo/Nicholas Cordrey til andenpladsen. Begge Jensens 2-årsvindere blev redet til sejr af Kim Andersen, mens Nicholas Cordrey red andenhestene.

Svenske Liz-Marie Åkerberg havde ligeledes en flot finaledag på Klampenborg med to dagssejre i form af Steel Fantasy og Maximus. Sidstnævnte strøg først over stregen i årets sidste væddeløb.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top