fbpx

Mowerina-vinderen Sydney skifter ejer og træner

Sidste års vinder af Mowerinaløb (Dansk 1000 Guineas), Academy Award-datteren Sydney, skiftede tirsdag både ejer og træner, da hun blev solgt til Lone og Jens Westh.


Sydney havde i træning hos Birgitte Nielsen på Jydsk Væddeløbsbane en flot klassisk sæson med sejre i både 1000 Guineas Trial, Mowerinaløb og BE Profilers 3-års Serie. I alt høstede hun fire sejre og to andenpladser i syv starter og tjente 237.100 kroner for sine ejer og opdrættere Stald Snap og Olav Sørensen.

Sydneys nye ejere er Lone og Jens Westh, og hoppen sendes i træning hos det nye store danske trænernavn Sandie Kjær Nortoft, som netop har udtaget professionel licens og går en sæson i møde med nu 19 heste i sin varetægt.

Netop Sandie Kjær Nortoft og Lone og Jens Westh stod i efteråret for købet af den dyreste åring på Dansk Galops Åringsauktion, den brune hingst Dustin v. Diktat – Lyceta v. Shirley Heights, som blev erhvervet for 220.000 kroner af Stutteri Elverdam.

“Som nyopstartet professionel med så mange heste i træning er der naturligvis meget at lære, men stalden har bestemt potentiale og i Sydney har vi nu en rigtig god ældre hoppe med potentiale til at vokse sig ind i den ældre hoppeelite. Hendes første store opgave i år bliver Dansk Breeders’ Cup i slutningen af maj”, siger Sandie Kjær Nortoft, der allerede nu har sikret sig en fast førstejockey og rådgiver i 2009.

“Jeg har indgået en skriftlig kontrakt med Mark Larsen om at ride staldens heste i hele den kommende sæson, og Mark kommer ligeledes til at fungere som rådgiver, idet jeg endnu er ny i fuldblodssporten og vil komme til at sætte stor pris på en mand med Marks faglige kundskaber”, siger Sandie Kjær Nortoft, der ligeledes har jockey Susanne Vittarp ansat til det daglige arbejde i stalden.

Sandie Kjær Nortoft er licenseret som professionel Klampenborg-træner og driver sin virksomhed i Kirke Hyllinge nær Holbæk på Sjælland.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top