fbpx

Sidste stik for dansk topstutteri

Med en overbevisende sejr i weekendens Derby Trial Stales på Klampenborg Galopbane, fik Dustin løst adgangskortet til J. Lauritzen Dansk Derby søndag den 27. juni.


En triumf også for det succesrige opdrætterpar Rita og Peter Mathiassen på Stutteri Elverdam, som lod en bombe springe på dagen.

“Vi stopper med hesteopdræt om få måneder”, siger Rita Mathiassen. “Vi har meldt tre heste til sportens auktion til september, og herefter er det forbi”, fastslår Peter Mathiesen.

Det er tale om et stort tab for sporten. Igennem flere årtier har Rita og Peter Mathiassen opdrættet nogle af sportens bærende kræfter, men beslutningen står ikke til at rokke.

“Nu vil vi foretage os noget andet. Rejse på ferie blandt andet. Det har vi ikke kunnet, siden vi købte vores første hest”, siger Rita Mathiassen.

Det er 31 år siden Rita og Peter Mathiassen købte deres første hest. Stutteri Elverdam har opdrættet den hidtil bedste danske hest i superhoppen Rossard. Seksdobbelt klassisk vinder i Skandinavien med derbysejre i både Danmark og Sverige, med sejr i Mowerinaløbet, i Dansk Oaks, Svenskt Oaks og også sejr i Dansk St. Leger.

Året efter choksejrede Rossard i USA i Grade-I-løbet Flower Bowl Handicap, med over en million danske kroner i førstepræmie. Den største præmie en danskopdrættet galophest har vundet i et og samme løb.

Stutteriet er nu sat til salg ligesom stutteriets to avlshopper. Et punktum nærmer sig deadline for et stutteri, som også har opdrættet en derbyvinder i Vetrotex.

Andre klassiske vindere er Kazoo med sejre i Mowerinaløbet og i Dansk Oaks, i McGuire med sejr i Dansk St. Leger, med All Right vinder af Mowerinaløbet og Bula, vinder af Dansk og Svenskt St. Leger.

“Vi har ikke fortrudt vores engagement med galopsporten”, fortæller ægteparret. “Der har været mange glæder, men man er så afhængig af hestene. Vi skal altid indpasse os efter dyrene. Det bliver befriende at få lidt mere tid til de ting, vi altid har undværet på grund af hestene”, siger Rita Mathiassen.

Med sejr til opdrættet Dustin står Stutteri Elverdam nu med chancen for at få endnu en derbyvinder, få måneder før en epoke er slut. Vær vis på at det vil koge på tribunerne på Klampenborg Galopbane, hvis Dustin viser samtlige modstandere baghovene i årets største galopløb i Danmark.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top