fbpx

Positiv dopingprøve på Oroveso efter Listed-sejr

Søndag den 9. oktober vandt brasilianske Oroveso, ejet af svenske Stefan Friborg og trænet på Jägersro af Fabricio Borges, en overlegen sejr i Listed-opgøret Songline Classic over 2000 meter på Täby. På andenpladsen fulgte Peas And Carrots og tredje var Touch Of Hawk.


Tirsdag den 1. november meddelte Svensk Galopp, at A-prøven taget på Oroveso efter sejren i Songline Classic (L) var positiv for det forbudte middel dexametason. B-prøven er nu sendt til analyse i Frankrig og Svensk Galopp har indledt en udredning.

Såfremt b-prøven ligeledes viser sig positiv, diskvalificeres Oroveso i Songline Classic (L), og Peas And Carrots vil i stedet overtage førstepladsen.

Førstepræmien i Songline Classic (L) var 200.000 kroner, og det var Orovesos sidste start i Sverige inden afrejsen til Dubai. Fabricio Borges ankom til Jägersro i foråret som privattræner for Stefan Friborg. Borges sadlede i alt 11 heste ud i 24 løb og havde en fremragende sejrsprocent på 38. Det blev i alt til 9 sejre og godt 1,5 millioner svenske kroner i præmiesum.

Svensk Galopp har ligeledes idømt træner Bodil Hallencreutz et halvt års licensinddragelse i forbindelse med en positiv dopingprøve på hesten Isalina, der vandt på Jägersro i sommer.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top