De 20 førende morfædre i Europa 2024

Jeg bringer her en oversigt over de førende europæiske morfædre i 2024. Det er for en stor del de samme hingste, som er førende farfædre, og det bekræfter bare, at det er blod af usædvanlig høj avlskvalitet.


Galileo. Foto: Coolmore.

Af de 20 førende morfødre er 15 af dem også placeret blandt de førende farfædre.

Galileo er igen en klar nummer ét, og han har ført statistikken fire år i træk. Inden da var det Pivotal fra 2017-2019, ligesom Danehill tre gange har toppet statistikken i 2012, 2014 og 2015.

I 00’erne var Galileos far, Sadler’s Wells, den altdominerende med syv championater.

Hvis man sammenligner med listen over de bedste farfædre, så er det Dansili på andenpladsen der springer i øjnene. Det er fjerde år i træk han er i Top-3, og han er bl.a. morfar til årets Prix de l’Arc-vinder, hoppen Bluestocking (Camelot).

Dansili. Foto: Juddmonte Farms.

De 20 første er med på listen herunder, og så har jeg valgt at tage Frankel med, idet han nu begynder at vise sig i næste generation. Han er noget yngre end de øvrige og har således færre til start, men de har et tårnhøjt gennemsnit. Både på sejre og indtjening.

Frankel er helt sikkert at finde i Top 20 næste sæson, hvor han har mange flere startende afkom.


En mere detaljeret oversigt af denne liste, kan findes på www.stallionguide.com.
Picture of Søren Pedersen

Søren Pedersen

Født 1963 i Herning. Har været involveret i både fodbold og ishockey, og var i et par år i 2010’erne redaktør for Herning Bluefox’s hjemmeside. Kom i 80’erne, 90’erne og 00’erne meget på banerne i Skive, Billund og Aarhus, og hjalp sidenhen en række af de førende hingsteholdere og opdrættere i Jylland, som fx. Stutteri Flamingo og Nordjysk Hingstestation, og lavede i 2004 hesteejerforeningens katalog til trav-auktionen i Aarhus. Har de senere år haft så stigende interesse for galopsporten, at den nu har overhalet travsporten, men hjertet er fortsat med begge steder.

Seneste artikler

Scroll to Top