fbpx

Fortræffelig Skåneland-optakt af Epsilon Pegasi

De danske familier Jakobsen og Rasmussen kunne for anden gang på stribe nyde deres 2-årige Epsilon Pegasi triumfere let på Jägersro, da Churchill-sønnen på trods af to og fire kilo mere end sine konkurrenter vandt med små tre længder foran en anden imponerende debutvinder i form af Lawof Sines.



(Artiklen opdateres senere med fotos)

Vinderløbet over 1600 meter var et skridt på 400 meter op i distance for Epsilon Pegasi, men den Francisco Castro-trænede hingst er skabt til at løbe endnu længere, så selv om Elione Chaves allerede på bagsiden små småt måtte bede sin hest om at træde an, blev han bare bedre for hvert galopspring.

Carlos Lopez fik ellers lov til at bestemme tempoet i front med Lennart J:r Reuterskiölds Lawof Sines (Tiz The Law), som var bedst gående indtil sidste del af opløbssvinget, hvor han fik Epsilon Pegasi op på siden af sig. Lawof Sines forsvarede sig glimrende til målstregen, men var kun næstbedst i dag – og vel at mærke med to kilo mindre på ryggen end vinderen.

Efter forhåndsafbud fra Appel Gold (Appel Au Maitre) og Timeout (Juniper Tree) var der kun tre heste til start i denne optakt til Skånelandlöpning, og tredjepladsen gik til Sandie Kjær-trænede Law’s Delay (Inns Of Court).

Dermed var samtlige startende – og dermed også samtlige præmietagere – i dansk eje.

Epsilon Pegasi ejes af Jakobsen & Rasmussen I/S – makkerparret bag det tidligere Stald Seaside – og er opdrættet af Coolmore.

Francisco Castro fandt og handlede ham for 100,000 euro sammen med Michael Jakobsen og Peter B. Rasmussen på sidste års Goffs Orby Sale i Irland.

Epsilon Pegasi er ud af Gruppe-3-vinderen Race For The Stars (Fusaichi Pegasus) og halvbror til fem vindere – heriblandt Listed-vinderen og Gruppe-2-placerede Sir John Lavery (Galileo).

Race For The Stars er desuden halvsøster til Coolmores eminente, Eclipse Stakes (Gr.1)-vindende champion Hawk Wing (Woodman).

“Det var det svar vi håbede på at få, og nu går vi mod Skånelandlöpning som årets sidste opgave”, sagde Francisco Castro, som på det netop overståede Goffs Orby Sale handlede endnu en åring til Jakobsen & Rasmussen, en Sea The Moon-halvbror til to Gruppeløbsvindere, heriblandt forrige års vinder af Goffs Million, One Look (Gleneagles).

Også Lawof Sines får efter alt at dømme årets sidste start i Skånelandlöpning, som rides onsdag den 23. oktober.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top