fbpx

Tysk auktionsrekord med norsk relation

I fredags blev der sat ny tysk auktionsrekord, da Godolphin i sidste ende overbød Coolmore og fik hammerslaget på €850,000 for en mørkebrun hingst efter Camelot. Åringens mor hedder Diamanta, og hun er halvsøster til Stall EOS’ tidligere St. Leger- og Kriteriumsvinder Diamant.


Diamant. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp (Arkiv).
Diamant og Jan-Erik Neuroth på Täby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp (Arkiv).

Wido Neuroth og Peter Doyle så uden tvivl rigtigt, da de i efteråret 2011 gav €40,000 for den brune hingst Diamant (Zamindar) på Baden-Badens åringsauktion i Iffezheim.

Hingsten, som allerede var navngivet ved købet, blev sikret på vegne af norske Tom Erik Kjeseths Stall EOS, og han kom i de 24 efterfølgende måneder til at spille en stor rolle på den skandinaviske storløbsscene.

Som 2-årig sejrede Diamant i fire af de største årgangsløb i Skandinavien: The Heatherwold Cup, Norsk Kriterium, Skånelandlöpning og Vinterfavoriternas Pris.

Som 3-årig fulgte han bl.a. op med en andenplads i Norsk Derby (L), kun overgået af Probably (Danehill Dancer), som Stall NOR og Rune Haugen havde importeret til Skandinavien i vinterpausen.

Diamant satte dog kronen på værket i sæsonens sidste klassiske opgør, Norsk St. Leger, som han vandt med hals foran Niels Petersens 2000 Guineas-vinder Mister Big Shuffle (Big Shuffle).

Wido Neuroth og Tom Erik Kjeseth modtog Diamant og Jan-Erik Neuroth efter den sidste sejr i 2012 på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Wido Neuroth og Tom Erik Kjeseth med Diamant og Jan-Erik Neuroth efter sejren i Skånelandlöpning på Jägersro i 2012. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Desværre blev resten af Diamants løbskarriere skadespræget, og han nåede kun at starte to gange som 4-årig. Hans sidste optræden var i 2014-udgaven af Oslo Cup (Gr.3), hvor han endte lige udenfor præmierækken.

På dette tidspunkt var Diamant stadigvæk det bedste afkom ud af Fantastic Light-hoppen Diamantgöttin, der selv var vinder som 2-årig og bl.a. var anden i Preis der Winterkönigin.

Men i 2016 folede hun Maxios-datteren Diamanta, som tre år senere strøg til tops i det tyske Oaks, Henkel Preis der Diana (Gr.1) i Düsseldorf, og i 2018 fik hun den senere Langer Hamburger (L)-vinder og flere gange gruppeløbsplacerede Diamantis (Golden Horn).

Diamanta gik siden i stutteriet på Brümmerhof, hvor hun i 2021 fik sit første føl – hoppen Diya efter Dubawi. Diya har kun startet to gange, hvoraf den ene resulterede i en sejr i dette års Diana Trial (L) i Mülheim.

Og det var netop Diamantas andet afkom, hingståringen efter Camelot (Montjeu), som Godolphin og Coolmore kæmpede indædt om i fredags.

Også Joseph O’Brien forsøgte at være med i budkampen undervejs, men det stod tidligt klart, at det var klodens to mastodonter, som i sidste ende skulle gøre op om hesten.

Anthony Stroud kunne med sit sidste bud på €850,000 sikre sig hingsten på vegne af Sheikh Mohammed, og han bekendtgjorde hurtigt til pressen, at Charlie Appleby skal træne ham i Newmarket.

Og hvem ved, måske er det William Buick, som i juli 2025 rider ham først over stregen i Deutsches Derby.

Hingståringen efter Camelot ud af Diamanta (Maxios). Foto: BBAG Sales.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top