fbpx

Thore Hammer-Hansen vandt Deutsches Derby (Gr.1)!

Søndag den 7. juli lykkedes det for Thore Hammer-Hansen at vinde det forjættede løb, som hans far, Lennart, jagtede igennem hele sin professionelle rytterkarriere. Efter en uforglemmelig opløbskamp, lykkedes det Thore at presse Henk Grewe-trænede Palladium foran Borna og Augustus i det tyske Gruppe-1-opgør.



Palladium hørte til de helt store outsidere i Deutsches Derby, og han sprang af til et totalisatorodds på 24,30 på Hamburg-Horn.

Fra det yderste startspor 20 blev Gleneagles-sønnen sendt helt frem i den forreste del af feltet rundt det første sving, og placeringen som fjerde udvendigt holdt helt indtil opløbsstrækningen, hvor Thore trak sin hest helt ud til publikum – en manøvre, som mindede om da Christophe Soumillon gjorde det samme med Sea The Moon (Sea The Stars) i Deutsches Derby i 2014.

Til gengæld valgte Andrasch Starke den allerkorteste vej med Markus Klug-trænede Borna (Saxon Warrior), som fortsat havde mere end end længdes forspring på Palladium midt i opløbet.

Stærkt gik det også for Waldemar Hickst-trænede Augustus (Soldier Hollow), og de tre første heste skar målstregen med en afstand på hals og hoved.

Og fordelen var Thore Hammer-Hansens!

Den unge, dansk-tyske jockeysøn fik lov til at udleve drømmen om en Derbysejr i Hamborg, og så var det endda i så tæt kamp mod den mangedobbelte Derbyvinder Andrasch Starke, der også var én af Lennart Hammers største rivaler i 90’erne og op igennem 00’erne.

Da GalopSport tidligere på ugen skrev om Palladium, var hingsten starterklæret med en anden dansker på ryggen.

Det var nemlig tiltænkt, at Kevin Stott skulle ride Palladium igen, ligesom han gjorde ved fjerdepladsen i Union-Rennen (Gr.2), og Thore Hammer-Hansen sad på dette tidspunkt op på Mario Hofers Kingofmyheart (Magna Grecia).

Undervejs i Derbyugen blev planerne dog ændret, så Thore overtog tøjlerne på Palladium og Kevin slet ikke skulle til Hamborg alligevel. Kingofmyheart endte på 15. pladsen, redet af Luke Morris.

Førstepræmien i det 155. Deutsches Derby (Gr.1) var €390,000 værd for Palladiums ejer, Liberty Racing 2022.

Tidligere har Sveriges jockeykonge, Fredrik Johansson, vundet Deutsches Derby (Gr.1) to gange – med Adlerflug (In The Wings) og Wiener Walzer (Dynaformer).

Og i 2024 skrev Thore Hammer-Hansen sig for alvor også ind i den tyske galophistorie.

Kæmpe tillykke!

Thore Hammer-Hansen i dét øjeblik han bliver udråbt som vinder af Deutsches Derby (Gr.1) med Palladium.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top