fbpx

Danske opdrætterpræmier stiger med 20%

De danske fuldblodsstutterier kan allerede fra i år se frem til en 20% stigning i opdrætterpræmier på de danske baner. Samtidig hæves procentsatsen for danskopdrættede hestes præstationer i Sverige og Norge.


Føl og avlshopper på York Stutteri, juni 2024. Foto: GalopSport.

Stigningen i opdrætterpræmier sker på et tidspunkt, hvor danskopdrættede heste oplever et stærkt momentum, og søndagens storløbsdag på Bro Park var et godt eksempel.

Hér vandt Stutteri Outback-opdrættede Good Fortune (Appel Au Maitre) det ene af Sveriges to internationale Gruppe-3-opgør, Stockholms Stora Pris, mens Stutteri Hjortebo opnåede en double i Jockeyklubbens 2000 Guineas gennem Brigadier (Moohaajim) og My Fortune (Appel Au Maitre). Sidstnævnte løb ’dead heat’ om andenpladsen.

Også årets to første Listed-opgør i Danmark blev domineret af danskopdrættede navne. I Danish Jockey Club Cup (L) vandt Good Fortune foran Lars Chr. Nielsen-opdrættede Slava Ukraini (Moohaajim), og i Copenhagen Golden Mile (L) vandt Stutteri Stork-opdrættede King David (Elusive City) foran Good Fortune.

Siden fulgte Slava Ukraini selv om med at triumfere i Dansk Breeders’ Cup.

Stutteri Outback-opdrættede Good Fortune har indløbet mere end 3,7 millioner danske kroner i sin karrieres første 30 starter. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Det er et af Dansk Galops fokusområder, at motivere og støtte de danske opdrættere. Både for at fastholde de eksisterende, samt at tiltrække nye”, siger Dansk Galops direktør Henrik Villadsen, og fortsætter:

”Derfor er vi meget glade for, at Dansk Hestevæddeløb sammen med Dansk Trav og Galop Union har godkendt vores ansøgning om en stigning fra 10 til 12% i de danske opdrætterpræmier over de næste tre år, samtidig med, at der er bevilget en større pulje til udbetaling af optjente opdrætterpenge i Sverige og Norge”.

”Her forventer vi at kunne udbetale op til anslået 5% af præmiepengene, med et loft på 30% af puljen til den enkelte opdrætter. Den endelige procentsats opgøres først ved årets udgang”.

Det bevilgede beløb er en del af den øremærkede satsning på dansk avl og opdræt, som Dansk Hestevæddeløb og Dansk Trav og Galop Union råder over.

Slava Ukraini og Carlos Lopez skærer målstregen som vindere af Dansk Breeders’ Cup 2024. Foto: Burt Seeger.

Henrik Stork, som er nyudnævnt formand for Dansk Galops Avlsudvalg, supplerer overfor GalopSport:

”Opdrætterpræmier er et vigtigt element i dét at drive stutteri, for de giver opdrætterne en bedre økonomi, som igen gør det muligt at investere i bedre avlsmateriale, producere flere føl og sælge til konkurrencedygtige priser”.

”I avlsudvalget er vi særligt glade for, at vi kan offentliggøre en positiv nyhed, som allerede kommer de danske opdrættere til gode lige nu, hvor det resultatmæssigt også går i en flot retning”.

Ifølge Henrik Villadsen er stigningen i opdrætterpræmierne blot det første af flere nye initiativer, som i den kommende tid vil skinne ned over dansk galopsport.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top