fbpx

Jan Olsen tilbage i Danmark: “Med alt, hvad det indebærer”

Efter nogle år med base i Dubai, er Jan Olsen og familien tilbage i Danmark. Det betyder, at der igen satses helhjertet på fuldblodssporten i eget regi. “Vi har netop købt gården i Korsør tilbage. Det var hér vi boede fra 2005 til 2012, og det er herfra vi skal træne vores heste fremover”, fortæller Jan fredag eftermiddag til GalopSport.


Danish Design, Shane Karlsson og Jan Olsen efter sejren i Gentofte Kommunes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Jan Olsen sammen med Danish Design og Shane Karlsson efter sejren i Gentofte Kommunes Ærespræmie på Klampenborg. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Træningskarrieren genoptages på amatørlicens med fem heste i stalden.

6-årige Go Goofy (Goken), 7-årige Tony Soprano (American Post), 4-årige Longchamp (Evasive), 3-årige Maisons Laffitte (Al Wukair) og 2-årige Clairefontaine (Girolamo).

“Ja, der sker lidt efter to og et halvt års pause, men batterierne er ladet op igen”, griner Jan Olsen, som ikke alene skal til at træne heste igen, men også fortsætte som satsende opdrætter.

Og som det klart skinner igennem på navngivningen af hestene, er det med en forkærlighed for det franske.

“Vi sender tre hopper til bedækning ved Hey Gaman på Haras du Taillis, og vi melder ham samtidig til den skandinaviske Breeders’-serie for de 1,900 euro han står til i bedækningstakst”, afslører Jan.

Aylin (længst til højre) med Shane Karlsson i sadlen ses herover vinde Erik O. Steens Memorial 2015 på Øvrevoll før Stall Perlens fantomhoppe Amie Noire og Stald Shakers Indigo. Foto: Hesteguiden.com.

Familien Olsens hopper, som snart er på vej til Frankrig er Danish Design (American Post), Aylin (Gold Away) og sidstnævntes ustartede datter Pie O My (Kendargent), som også er halvsøster til førnævnte Longchamp.

“Når de tre hopper vender tilbage til Danmark, skal de opstaldes og fole på Stutteri Nova på Fyn”, siger Jan.

9-årige Hey Gaman (New Approach) vandt som 4-årig Prix du Palais-Royal (Gr.3) på Longchamp, og han var Listed-vinder som 2-årig i England for træner James Tate.

Desuden var han anden i det franske 2000 Guineas, Poule d’Essai des Poulains (Gr.1) og flere øvrige Gruppeløb i både England og Irland.

Hey Gaman indledte karrieren på Haras du Taillis i 2021, og hans første årgang rammer banerne senere i år.

“Hverken Danish Design, Aylin eller Pie O My blev bedækket i fjor, men de har alle tre åringer i 2024 efter Girolamo. Vi er tilbage i Danmark, med alt hvad det indebærer”, afslutter Jan Olsen.

Evasive-sønnen Longchamp aflagde som 2-årig maidentitlen foran de daværende staldkammerater My Poet og Lucien i Bettina Andersens regi. Fremover skal Longchamp trænes af sin ejer og opdrætter med base på gården i Korsør. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top