fbpx

Danmarks Derbyvinder 2023, Stald Handshakes Slava Ukraini, skal ud på sin næste internationale optræden den 24. februar i Saudiarabiens hovedstad Riyadh. “Vi har anmeldt ham til Saudi International Handicap, og planen er, at han rejser fra Norge inden for de næste otte dage”, afslører Niels Petersen overfor GalopSport.


Slava Ukraini og Carlos Lopez efter sejren i Breeders’ Trophy Classic på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Saudi International Handicap rides over 2100 meter græs på selve Saudi Cup-dagen, og der rides om en samlet præmiesum på 500,000 USD – svarende til ca. 3,4 millioner danske kroner.

Opgøret er et handicap for heste med en OR på mellem 90 og 110, svarende til mellem 85 og 95 i skandinavisk handicap.

Slava Ukraini sluttede sin 3-årssæson med et handicap på 89, hvilket betyder, at han kommer ind i Saudi International Handicap med en behagelig vægt, og samtidig har vi allesammen troen på, at han kan noget mere end dette tal”, siger Petersen med et forbehold:

“Det er et godt stykke tid siden han har startet, og vi har naturligvis ikke samme forberedelsesmuligheder i den norske vinter, som heste fra øvrige steder i Europa og mellemøsten”.

“Planen er, at han i første omgang rejser fra Norge til Frankrig henover weekenden eller så snart det er vejrmæssigt muligt, og efter en god måneds ophold i Chantilly flyves han sammen med de øvrige franske heste fra Liege til Riyadh den 16./17. februar”.

Slava Ukraini overvintrede i fjor på Meydan. Herover ses han under morgentræningen med Maikel Narvaez Bravo i sadlen. Foto/Copyright: Erika Rasmussen. Billedet er underlagt Copyright og må ikke deles på andre medier uden forudgående aftale med fotografen.

Det vil betyde, at Moohaajim-sønnen også får en lille uge på træningsbanen i Riyadh, inden det gælder millionopgøret på King Abdulaziz lørdag den 24. februar.

Samme dag rides også Saudi Cup (G1) med en samlet præmiesum på 20,000,000 USD – ca. 137 millioner danske kroner – samt en række øvrige opgør på mellem 1,500,000 og 2,500,000 USD. Dagen forinden er Jockey Club of Saudi Arabia vært for otte løb for forholdsvis lokalt trænede heste.

Slava Ukraini overvintrede sidste år i Dubai, hvor han startede tre gange og bl.a. var fjerde i Jumeirah Derby på Meydan.

Efter hjemkomsten til Øvrevoll gik han ubesejret igennem sin skandinaviske sæson med lutter storløbstriumfer i Jockeyklubbens 2000 Guineas, Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, The Macallan Dansk Derby, Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic.

Slava Ukraini, der er opdrættet på Fyn af Lars Chr. Nielsen, har hidtil vundet syv af sine 12 karrierestarter og indløbet godt og vel 3,1 millioner norske kroner for sin danske ejerkreds bestående af Jakob Dalhoff, Tom Glæsner Larsen, Carsten Zink, Klaus Schmidt og Morten Buskop.

Anmeldelsesfristen til Saudi Cup-løbene udløb onsdag morgen.

Den overlegne sejr i The Macallan Dansk Derby foran staldkammeraten Cotton Eye Joe og Lucien er det foreløbige højdepunkt i Slava Ukrainis karriere. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top