fbpx

Han kan være “Coolmores Frankel”

“Uden tvivl den bedste 2-årige hest jeg nogensinde har trænet”. Vi har hørt sætningen (flere gange) tidligere fra Aidan O’Brien, men denne gang er de fleste sikkert tilbøjelige til at give den irske mestertræner ret. Efter opvisningen i lørdagens Dewhurst Stakes (Gr.1), tager sammenligningen mellem Justify-sønnen City Of Troy og Frankel nu også fart.



Hvis du ikke allerede har set løbet, så tag et kig i videoen herover.

Efter to sejre i juli måned, hvor City Of Troy blev bedre for hver en meter han galopperede, valgte Ryan Moore i Dewhurst Stakes (Gr.1) – årets største 2-årsløb i England – at sende hingsten direkte til front og lade konkurrenterne jagte ham så længe de kunne.

Indtil de sidste 200 af de 1400 meter lignede forhåndsfavoritten en god, men ikke ekstraordinær, vinder. Men på det sidste stykke op ad bakken på Rowley Mile ændrede alt sig, og City Of Troy var pludselig mere end tre længder foran Shadwells Alyanaabi (Too Darn Hot), som igen havde en længde til gode på Eben Shaddad (Calyx).

Alyanaabi kom fra en sejr i Newmarkets Tattersalls Stakes (Gr.3) over samme distance, og Eben Shaddad var tredje i selv samme opgør efter at have vundet overlegent i sin debut på July Course.

I det slagne felt fandtes også Champagne Stakes (Gr.2)-vinderen Iberian (Lope De Vega) og Tyros Stakes-vinderen Henry Adams (No Nay Never), så Dewhurst-feltet holdt høj kvalitet.

Allerede forud for løbet havde Aidan O’Brien valgt de store superlativer i beskrivelsen af City Of Troy, og til medier som Racing Post og Racing UK udtalte han blandt andet:

“Vi kan normalt altid se en grænse for, hvad vores heste kan, men sådan er det ikke med City Of Troy. Han bliver aldrig træt, han bliver bare ved med at galoppere”.

I debuten den 1. juli på The Curragh skubbede Ryan Moore sin hest først over stregen med tre sikre længders afstand til Galen (Gleneagles), men det var først efter målstregen, at City Of Troy rent faktisk satte farten op, og Moore fik derefter sit hyr med at stoppe ham.

Allerede nu er blikket selvfølgelig rettet mod næste års 2000 Guineas (Gr.1) og Epsom Derby (Gr.1), og hvad sammenligningen med Frankel (Galileo) angår, så er der naturligvis dét i det for Coolmore-teamet, at Frankel efter sin overlegne Guineas-sejr ikke blev forsøgt i Derbyet.

Coolmore har sagt farvel til Galileo (Sadler’s Wells), og på nuværende tidspunkt har de ingen åbenlys arvtager blandt de mange avlshingste opstaldet på imperiet i Irland.

Men nu lever håbet igen i bedste velgående, og City Of Troy – hvis mor Together Forever er en Gruppe-1-vindende datter af netop Galileo og helsøster til Oaks (Gr.1)-vinderen Forever Together – kan hurtigt blive et navn på alles læber.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top