fbpx

Perlen-double på Widos sidste svenske Derbydag som træner

Wido Neuroth havde søndag sin sidste optræden som træner på en svensk Derbydag, og sønnen Jan-Erik den formodentligt sidste som jockey. Og duoen leverede endnu engang på fornem vis – også selvom det “kun” blev til en tredjeplads med Ami De Vega i selve Derbyet.



Wido og Jan-Erik lagde ud i Margareta Wettermarks Minneslöpning, hvor en række af Skandinaviens bedste milerhopper mødtes over 1730 meter.

Fra start var Bent Olsens Nascetta (Dubawi) den toneangivende, men ind på opløbet var scenen overtaget af Neuroths Mystic Night (Night Of Thunder) og Niels Petersens Iron Butterfly (Swipe).

Sidstnævnte gjorde hvad hun kunne, men Mystery Night er bare en sand Jägersro-specialist og vandt til slut med en sikker længde til førstepræmiens 207.500 svenske kronor.

Iron Butterfly blev anden med fire længders afstand til Nascetta, mens Takeko (Mehmas) og Askungen (El Kabeir) tog de sidste præmiepenge.

Mystery Night har nu vundet otte gange i 13 starter og indløbet 1,6 millioner kronor.

Fem af sejrene er vundet på Jägersro, og kun en enkelt gang har hun forladt banen uden at vinde – nemlig da hun i foråret sluttede på femtepladsen i Pramms Memorial (L).

Mystery Night på vej mod sejren i Margareta Wettermarks Minneslöpning foran Iron Butterfly og Nascetta. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.


Anden dagssejr for Wido og Jan-Erik Neuroth og Stall Perlen kom i Jägersro Summer Cup over 2400 meter, hvor Jet Action (Camelot) viste sig stærkest til slut og besejrede sidste års Oaks-vinder Scarlett (Appel Au Maitre) med to længder.

Jet Action lå sidst undervejs i et opgør som ikke bar præg af nævneværdigt tempo, men alligevel formåede den stabile 6-årige vallak at hjemtage førstepræmiens 125.000 kronor i sikker stil.

På tredjepladsen fulgte Hear The Drums (Appel Au Maitre) før Redirect (Prince Of Lir) og Grey Flash (The Factor).

Jet Action på vej mod sejren i Jägersro Summer Cup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Foruden de to sejre og tredjepladsen i Svenskt Derby hentede Wido Neuroth blandt andet en tredje- og femteplads i Valley Chapel Memorial med No Short Cuts (Will Take Charge) og Like A King (Kingman), samt en andenplads i Derby Day Sprint med Starlight Song (Starspangledbanner).

En flot Derby-svanesang på banen, hvor Wido nåede at sadle 11 Derbyvindere i perioden mellem 1990 og 2015. Heraf har de fem været for Bente og Magne Jordangers Stall Perlen.

Bente Jordanger og Wido Neuroth med Jägersro-specialisten Mystery Night efter sejren i Margareta Wettermarks Minneslöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top