fbpx

Voter rykker nærmere: Ubesejrede Bugatti BF sæsondebuterer søndag

Det første ben af Jägersros Triple Crown, Voterlöpning, rides den 3. juni over 1730 meter og med tæt på en halv million svenske kronor i førstepræmie. Søndagens fjerde løb på Jägersro, et 3-årsopgør over 1600 meter, kan meget vel rumme en kommende Voter-triumfator. Fredrik Reuterskiöld træner favoritten: Bugatti BF.


Bugatti BF besejrer Nuevo Estrella i Skånelandlöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Creative Cause-sønnen startede to gange som 2-årig i fjor og vandt begge. Efter en arbejdssejr i debuten over 1600 meter foran American Zodiac (Juniper Tree), var han klart forbedret et par måneder senere og sejrede let med små tre længder foran Nuevo Estrella (Kodiac) i Skånelandlöpning.

Den amerikanskopdrættede hingst ejes af Hästgruppen i Lund AB, som flere gange har været tæt på den forjættede svenske Derbysejr. Fredrik Reuterskiöld handlede ham for 25,000 pund på sidste års Goffs UK Breeze Up Sale i Doncaster, og det var naturligvis med fuldt fokus på Derbyserien.

Fredrik lod den 10. maj hesten strække ud i et prøveløb over 800 meter og forklarede sig med, at Bugatti BF spiser lidt for godt og har det med at blive rund om maven. Fart har han dog også, og han lagde øjeblikkeligt mange længders afstand til de to øvrige kvalifikationsheste og cantrede hjem i tiden 49,7. Se det herunder:


Søndagens opgave er i princippet blot et ordinært 3-årsløb med 60.000 svenske kronor til vinderen, men alligevel står Bugatti BF overfor sin sværeste opgave til dato. Der er kun få uger til Voter, og Fredrik Reuterskiöld kan se frem til modstand fra sin bror Lennart samt Francisco Castro, Jessica Long og Wido Neuroth.

Jessica Long sadler Chess Racings Ayani, som imponerede stort i sin sæsondebut den 23. april. Hér nedkæmpede han længe førende Irish Hope (Kingman) og vandt med en sikker længde i hænderne på Oliver Wilson, som også er i bøjlerne på Starspangledbanner-sønnen denne gang.

Ayani og Oliver Wilson besejrede den 23. april Irish Hope med Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lennart J:r Reuterskiöld giver sæsondebut til Waleed Zawawis Spinwell (Make Believe), der vandt sine to første 2-årsstarter og sluttede sæsonen af med en tredjeplads i Svenskt Kriterium bag Master Zone (Appel Au Maitre) og Beckham (Shalaa). Spinwell rides for første gang af Andreas Tapia Dalbark, som allerede har gang i en ny, stor sæson.

Spinwell vandt Kriterium Trial foran Master Zone, inden han sluttede tredje i selve Kriteriet. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Francisco Castro sadler som den eneste træner to deltagere i form af Footfall (Footstepsinthesand) og Bushmill (Gleneagles).

Footfall har sæsondebuten vel overstået med en andenplads over den aktuelle distance den 16. april bag Beckham, og han afsluttede sin 2-årssæson med at besejre Ayani over 1200 meter.

Footfall, der er halvbror til York Stutteris avlshingst Wentworth (Acclamation), står tre kilo højere end staldkammeraten Bushmill (Gleneagles), som dog sagtens kan tænkes at være den bedste af de to.

Castro-duoen Bushmill og Footfall sluttede som nummer ét og to i Derby Day Juvenile på Derbydagen i fjor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Bushmill besejrede nemlig Footfall begge gange de to heste mødtes i fjor, og han var også ubesejret efter sin tredje start, inden han skuffede som klar favorit bag Bugatti BF i Skånelandlöpning. En noget bleg indsats, som man højst sandsynligt kan se bort se.

Endelig kommer Wido Neuroth med feltets eneste hoppe, Starlight Song (Starspangledbanner), der akkurat som Bushmill vandt tre gange som 2-årig – heriblandt The Heatherwold Cup på Øvrevoll og Amacitalöpning på Bro Park.

Starlight Song sæsondebuterede som ottende gennem mål i Mowerinaløb på Klampenborg, og hun skal nu testes på dirt for første gang med håbet om, at hun kan følge i sporene på samme forbindelsers Mystery Night (Night Of Thunder), som endnu aldrig har tabt på Jägersro og som vandt Voterlöpning i 2022.

Starlight Song vandt bl.a. ITM Amacitalöpning på Bro Park som 2-årig. Nu skal hun for første gang testes på dirt. Foto: Elina Bjørklund / Svensk Galopp.

Hästgruppen i Lund og Stall Perlen, ejerne af henholdsvis Bugatti BF og Starlight Song, kan meget vel tænkes også at skulle gøre op om søndagens andet 3-årsløb, Södra Skåningernas Derbytest over 2200 meter.

Hér kommer førstnævnte med Susanne Berneklint-trænede Beck (Dawn Approach), mens sidstnævnte sætter sin lid til den sæsondebuterende norske Kriteriumsvinder Ami De Vega (Lope De Vega).

Beck vandt direkte i sæsondebuten over netop 2200 meter foran Bent Olsens Irish Fire (Make Believe), som igen er med denne gang, og også tredjehesten fra dette opgør, Fredrik Reuterskiölds Fourth Commandment (Amaron), er til start.

Beck sæsondebuterede med sejr over 2200 meter foran Irish Fire. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Wido Neuroths Ami De Vega har aldrig tidligere startet på dirt, men det var et underlag hans mor Amie Noire (Soldier Fortune) mestrede, og hun vandt bl.a. Svenskt Oaks med 10 længder og var tredje i Svenskt Derby.

Dertil har Lope De Vegas afkom normalt ingen problemer med Jägersros dirt track, så Ami De Vega står foran en vældig spændende sæsondebut.

Ami De Vega. Foto: Elina Bjørklund / Svensk Galopp.

Fredrik Reuterskiöld har udover Fourth Commandment også Dakota River (Sioux Nation) med, og han er faktisk staldjockey Valmir De Azeredos valg blandt de to staldkammerater. Fourth Commandment får til gengæld fordel af lærling Rebecca Stålhandskes lettelse.

Også Lennart J:r Reuterskiöld starter to deltagere: American Zodiac (Juniper Tree) og Hustler (Almanzor). Begge heste vandt som 2-årige og virker umiddelbart ikke helt lette at skille ad, ikke mindst fordi American Zodiac var fjerde i mål bag Beck, Irish Fire og Fourth Commandment i sæsondebuten og nok vil gå meget frem med dette løb i kroppen.

Hustler var tredje bag Fourth Commandment i sin debut i oktober, hvorefter han fulgte op med en sikker halvanden længdes sejr i slutningen af november. Lennart J:r Reuterskiölds tilknyttede staldjockey Martin Rodriguez sidder på Hustler, hvilket giver Elione Chaves chancen på American Zodiac.

Hustler ejes af Mr Ascot, der fortsat også er på intens jagt efter en svensk Derbyvinder. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top