fbpx

Ladoun’s Son på stjernekurs i Stockholm

Den på Stutteri Hjortebo opdrættede 4-årige brune hingst Ladoun’s Son ser ud til at være på ren stjernekurs. Hamas-sønnen er inde i en fantastisk udvikling og efter at have startet sin karriere på de kortere distancer har træner Patrick Wahl nu fundet den rette distance for hesten – så langt som muligt!


Således startede Ladoun’s Son søndag eftermiddag for tredje gang i sit liv over 2400 meter i Stockholm. Første start var han kort slået til andenpladsen, næste gang vandt han knusende overlegent med 14 længder, og i dag var han stort set lige så suveræn i Silverhandikap.

Under Linda Bro overtog Ladoun’s Son fronten med 600 meter til mål og siden forsvandt han med ørerne fremme fra samtlige konkurrenter og kunne i ensom majestæt galoppere over målstregen med syv længder ned til Ki Yase/Kim Andersen på andenpladsen.

Sejren kunne sagtens have været mere end dobbelt så stor, idet Linda Bro allerede i opløbets indledning kiggede sig over skulderen og anede at hun var milevidt foran konkurrenterne, og derefter behøvede hun stort set ikke at ride mere – lette tjente penge for den nyudlærte danske jockey-komet!

At Ladoun’s Son netop er bedst over de længere distancer er ikke noget tilfælde, idet flere af hans søskende har klaret sig umanerlig stærkt over forhindringer i England.

Den bedste er uden sammenligning Monkerhostin, der i fjor vandt Gold Cup i Cheltenham. Søren Hjorth Jensen købte moderen til Monkerhostin og Ladoun’s Son, Ladoun, på auktion i Frankrig og fik siden tre føl, hvorefter Ladoun viste sig at være gold.

Samtidig indkom et flot tilbud på hoppen fra Irland, hvor man allerede havde fået færten af at Monkerhostin skulle udvikle sig til noget specielt.

Søren Hjorth solgte Ladoun, samtidig med at hoppens to næste afkom ligesom Ladoun’s Son endte hos Patrick Wahl i Stockholm.

Den ældste af disse er den 3-årige hoppe Dream On som er efter Final Appearance.

Dream On er fortsat ustartet, men mon ikke også Patrick Wahl har læst skriften på væggen og glæder sig til at lade hoppen debutere over de længere distancer i 2005!

Tilbage til Ladoun’s Son, som efter dagens præstation handicapmæssigt pludselig er nået op i toppen af klasse to og virkelig bliver spændende at følge fremover.

Fortsætter den stærke udvikling har han ikke langt til toppen af de skandinavisk-fødte stayere, og foruden den blomstrende fladløbskarriere kan hesten også være et rigtig interessant salgsemne til forhindringssporten i det store udland.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top