fbpx

Vigelegere kan skrive Derby-historie

I fjor fik Chess Racings Benny Andersson og trænerparret Caroline og Berndt Strömberg langt om længe den Derby-sejr de havde efterstræbt siden 80’erne, da Night Shift-sønnen Sibelius overlegent tog grebet om Dano Mast Dansk Derby i Klampenborg.


Det er aldrig sket tidligere at en hest med samme moder, ejer og træner som sin et år ældre bror/søster vinder Dansk Derby, men teamet bag Sibelius står med et rigtig godt kort på hånden i form af Be My Chief-datteren Vigelegere.

Sibelius’ halvsøster voksede ligesom sin storebror meget igennem hele 2-årssæsonen, og nøjagtig ligesom Sibelius nåede hun kun at starte en enkelt gang, nemlig da hun på Klampenborgs græs aflagde sin maidentitel over 1400 meter i slutningen af oktober.

Den flotte mørkebrune hoppe måtte kæmpe hårdt ned gennem opløbet med de mere rutinerede heste Danish Hand og Feuer Claus, men i sidste ende kunne hun trække afgørende fra til en længdes sejr.

Debutsejren var uden tvivl bedre end den umiddelbart så ud, hvilket skyldes flere faktorer.

Den mest væsentlige var nok, at jockey Mark Larsen på dette tidspunkt af sæsonen ikke længere kunne holde sin ridevægt under 58 kilo og derfor satte Caroline Strömberg i et dilemma – enten skulle Vigelegere rides med to kilos overvægt eller også måtte hun finde en anden rytter.

Strömberg valgte at vise tilliden til Larsen, på trods af at Vigelegere på denne måde allerede havde mistet to længder inden løbet var startet.

Dertil valgte jockeyen at give Vigelegere den absolut hårdeste rejse undervejs, idet hoppen straks blev dirigeret til front hvorfra hun fik lov til at trække læsset samtlige 1400 meter i den regnbløde efterårsbane.

Da Mark Larsen efterfølgende blev konfronteret med sin usædvanlige disposition, svarede han:

“Hun bar to kilos overvægt og fik en hård rejse, men vandt alligevel. Så nu ved vi allerede hvor god hun er!”

Jo, sejren var uden tvivl opsigtsvækkende, og med tanke på at Vigelegere med en vinter på ryggen vil have udviklet sig endnu mere må hun uden tvivl høre til blandt de store ‘jokere’ i Derby-billedet.

Med sin stayer-stærke moderlinje får hun ikke et sekund problemer med at stå 2400 meter og hun har allerede nu bevist at hun kan tåle et hårdt pres undervejs.

“Det var en rar sejr at gå vinteren i møde med, og Vigegelere er kommet meget fint igennem den første del af vintermånederne. Hun er en velvoksen dame på 540 kilo nu”, beretter Berndt Strömberg og fortsætter:

“Ligesom Sibelius er planen for Vigelegere at starte på Klampenborgs græs helt frem til og med Dansk Derby. Det er muligt at hun får lov at debutere i 1000 Guineas Trial, hvorefter det gælder Mowerinaløb, og hvis alt går vel så går vi efter en ny Derby-sejr den sidste søndag i juni”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top