fbpx

York Stutteri og Stutteri Hjortebo indgår partnerskab

To af Skandinaviens førende stutterier har indgået et spændende partnerskab ved i fællesskab at have købt to spændende avlshingste, der på skift skal være stationeret i Jylland og på Sjælland.


Den ene af de to hingste, Cajun Cadet, er allerede velkendt i Skandinavien for en række fremragende resultater – alene i år er Cajun Cadet far til den dobbelte storløbsvinder La Sall, Larch Ærespræmie-vinderen Bossa Nova og Derby-2’eren Jolly Boy.

Den anden hingst er den tidligere Aidan O’Brien-trænede Academy Award, der i en alder af tre år allerede nu kan starte avlskarrieren efter en skade satte en stopper for en ellers lovende karriere i hingstens første start.

Academy Award er søn af Danehill og Taufan-hoppen Ingabelle.

Afdøde Danehill var Coolmores stolthed og Australiens champion avlshingst syv år i træk, senest 2002/03.

I Europa var Danehill også kendt som far til bl.a. Rock of Gibraltar og Danehill Dancer.

Academy Awards mor var også gruppeløbsvinder (bl.a. Phoenix Sprint (Gr.3)) samt mor til 8 vindere, heriblandt Priory Belle som blev årets 2-års hoppe i Irland med sejr bl.a. i Moyglare Stud Stakes (Gr. 1).

“Selvom Danmark er et lille land er afstandene ret store, og der er et stort opland med Tyskland, Sverige og Norge, så vi tror at vort nye partnerskab vil give en god geografisk dækning samt et blodmæssigt godt tilbud til gavn for skandinavisk opdræt”, udtaler Søren Hjorth fra Stutteri Hjortebo, og suppleres af Nick Elsass:

“Vi har i forvejen hver især to af Skandinaviens bedste avlshingste, men disses døtre skal jo også bedækkes en dag, og med nyerhvervelserne løser vi flere opgaver på én gang”.

Stutteri Hjortebo ejer i forvejen avlshingsten Final Appearance, mens York Stutteri nu får et supplement til championhingsten Richard Of York.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top