fbpx

Allwins til bedækning hos Sagamix

Stutteri Elverdams gode avlshoppe, 17-årige Allwins, skal i år til bedækning i Frankrig hos Darleys 6-årige hingst Sagamix (TF 129). Sagamix står opstaldet på Haras du Logis til en bedækningstakst på 25.000 FF.


Den skimle Linamix-søn blev den kun tredje hest på 50 år der som ubesejret vandt Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp, og det blev til en samlet præmiesum på næsten 1.000.000 $.

Allwins har to gange før været til bedækning uden for Skandinavien – begge gange ved Always Fair – og begge gange kom der klassiske vindere ud af satsningen i form af All Fair (Svenskt Oaks) og All Right (Mowerinaløb).

Det er meningen, at Allwins skal til Frankrig efter hun har folet, men Stutteri Elverdam har stadigvæk nogle spekulationer omkring turen:

“Efter planen skal Allwins nedkomme med sit føl den 8. april, men hun går næsten altid mellem 2 og 3 uger over. Dertil må vi se hvordan udviklingen er med hensyn til mund- og klovsygen i Europa”, fortæller Rita Mathiassen, der har lavet aftalen med Haras du Logis.

På Dansk Galops Åringsauktion i fjor var det netop afkommet efter Allwins der gik for den højeste pris – 250.000 kroner til Karen Salling.

I det hele taget har Allwins på sine 10 år i den danske avl formået at skabe et hieraki af storløbsvindere, og hendes blod spredes fortsat.

Datteren All Fair har allerede produceret storløbsvinderen Mayfair, og for få uger siden fødte All Right sit første føl efter Richard Of York.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top