fbpx

Tattersalls July Sale: Seaside Song til Danmark

Én af Skandinaviens absolut bedste hopper igennem de senere år, Seaside Song, blev onsdag solgt fra sine tidligere svenske forbindelser i Stall Irish Coffee til danske Breeding and Racing med base på York Stutteri.



Seaside Song (Harbour Watch) er i fol ved Lanwades Studs franske Derbyvinder Study Of Man (Deep Impact) og kostede 25,000 guineas i ringen i Newmarket.

Hammerslaget faldt til fordel for Dwayne Woods, der repræsenterede ejerkredsen bag den danske championavlshingst Juniper Tree (Galileo).


Seaside Song og Carlos Lopez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Seaside Song og Carlos Lopez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Seaside Song var som 2- og 3-årig i træning hos Lars Kelp på Bro Park, for hvem hun bl.a. vandt Lanwades Stud Stakes (L).

Desuden var hun anden bag Icecapada (Mastercraftsman) i Bloomers’ Vase (L) og i Norsk 1000 Guineas bag den senere Derbyvinder High As A Kite (Manduro).

Som 4-årig blev Seaside Song sendt i træning hos Pia Brandt i Chantilly, men vendte siden tilbage til Lars Kelp og sluttede anden i Swedish Open Mile (L) og tredje i Polar Cup (Gr.3).

Som 5-årig skiftede hoppen atter træner – denne gang faldt valget på Cathrine Erichsen på Øvrevoll, og dette samarbejde gav bl.a. to sejre på stribe i Fam. E. Nagell-Erichsens Hoppeløp (L) og triumf i Lanwades Stud Stakes (L).

Seaside Songs fremgange på de skandinaviske baner betød desuden, at der tre år i træk blev købt søskende til hende til Sverige.

Den første var Sea Race (Charm Spirit), som Hans Adielsson betalte 70,000 euro for i Baden-Baden, og hun blev efterfulgt af 3-årige Sea Harmony (Excelebration) og 2-årige Captain Chorus (Paco Boy).

Sea Race er nu Listed-placeret, mens Sea Harmony er ustartet og Captain Chorus sejrede i sin sæsondebut som 3-årig på Øvrevoll i maj.

I efteråret blev en Ulysses-halvbror til Seaside Song solgt for 30,000 guineas til Stroud Coleman Bloodstock på Tattersalls October Yearling Sale.


Seaside Song med sin daværende træner Lars Kelp og ejerkredsen i Stall Irish Coffee med Jesper Kask nummer to fra venstre. Foto: Svensk Galopp / Elina Björklund.

Stall Irish Coffee valgte i første omgang at beholde Seaside Song, der med sine sejre i Lanwades Stud Stakes (L) vandt flere bedækninger på Kirsten Rausings stutteri i Newmarket.

Valget som første partner faldt på Study Of Man, der er afdøde Deep Impacts eneste søn i avlen i England.

I tiden siden bedækningen bestemte Stall Irish Coffee dog at sælge Seaside Song, og syndikatets primus motor Jesper Kask begrunder beslutningen således:

“I dag solgte vi Seaside Song for 25,000 guineas på Tattersalls July Sale. Det var noget mindre end hvad vi havde håbet på at få, men vi lod markedet afgøre prisen”.

“Mange undrer sig sikkert over hvorfor vi har valgt at sælge så fin en hest som Seaside Song for så små penge, især med tanke på, at flere af hendes delejere allerede er involverede som opdrættere i Sverige”.

“Men med den nuværende situation i Sverige føler vi, at fuldblodsavlens fremtid ser dyster ud”.

“Den nuværende organisationsstruktur, som vi mener er uholdbar, samt interne stridigheder mellem regionerne, sænkede præmiesummer og momsspørgsmål omkring hesteejerskaber er faktorer som gør incitamentet til at eje heste i Sverige – og dermed også opdrætte heste – mindre”.

Seaside Song har budt os alle på en vidunderlig rejse med massevis af fantastiske præstationer. Det er vi evigt taknemlige for!”

“Vi er også glade for, at Seaside Song får et nyt, fint hjem på York Stutteri, og vi ønsker Breeding and Racing al held og lykke fremover med hende”.


Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.
Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.

Seaside Song har termin for første foling nogensinde den 25. januar 2022, og det ligger selvfølgelig allerede nu fast, at hendes første partner på York Stutteri bliver Breeding and Racings Juniper Tree.

Avlshoppen, som nu er sikret på danske hænder, er ud af den vindende Singspiel-datter Sea Chorus, der selv er halvsøster til den firedobbelte Gruppe-1-vinder og flerdobbelte tyske champion-avlshingst Soldier Hollow (In The Wings).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top