fbpx

York-double i Produce Stakes

Både Produce Stakes-vinderen Palm Springs (Juniper Tree) og andenhesten Noelle (Wilshire Boulevard) er opdrættet på York Stutteri, der havde en flot lørdag aften i Klampenborg.


Palm Springs/Per-Anders Gråberg slår Noelle/Elione Chaves i Stutteri Hjortebo Produce Stakes. Foto: Burt Seeger.

Nina Lensvik-trænede Palm Springs fulgte stærkt op sin væddeløbsdebut for to uger siden, hvor han løb meget grønt op mod målstregen og vandt med hals foran Amazonit (Primatico).

Samme Amazonit sluttede fjerde i Stutteri Hjortebo Produce Stakes, denne gang med seks længders afstand til Palm Springs.

Også Noelle forbedrede sig fra første til anden start og formåede at vende formen på Trollfjord (Appel Au Maitre), der var spillernes næstfavorit og sluttede femte.

Totalisatorfavoritten, My Jamil (Al Shemali), var med i afgørelsen langt hen ad vejen, men faldt til slut lidt fra og sluttede tredje på god afstand af de to første.

Per-Anders Gråberg på ryggen af Produce Stakes-vinderen Palm Springs. Foto: Burt Seeger.

Palm Springs er både ejet og opdrættet af 360 North Horse Racing AB, der med Juniper Tree-sønnen har fået en fremragende start på opdrættersatsningen.

360 North Horse Racings avlshopper står opstaldet på York Stutteri, med hvem der også samarbejdes alt mere omkring pinhooks af føl til det internationale auktionsmarked.

Palm Springs’ mor, Paree (Desert Prince), var vinder i Frankrig og har nu produceret fire vindere ud af seks startende afkom.

Den hidtil bedste har uden sammenligning været den tredobbelte millionær Bokan, der foruden Svenskt Derby (L) har vundet Songline Classic (L), Norsk og Svenskt St. Leger og Skånelandlöpning, mens det bl.a. er blevet til andenpladser i Oslo Cup (Gr.3), SFK Jubileumslöpning (L) og Songline Classic (L).

Nina Lensvik og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

360 North Horse Racing og York Stutteri har i år en Wilshire Boulevard-halvsøster til Bokan og Palm Springs tilmeldt Scandinavian Open Yearling Sale.

York Stutteris Karina og Alexander Elsass kunne endvidere glæde sig over, at de selv under deres pseudonym Cat Racing har opdrættet Stald KTAS’s Noelle, der var bedst af de øvrige bag Palm Springs i Produce Stakes.

Noelle er første afkom ud af High Chaparral-datteren Rivers Run, der selv er helsøster til skandinaviske topnavne som Pas De Secrets og Hi Finn.


Irish Trilogy vinder Benny Jensen Memorial foran Lord Of Dublin og Heart Of Stone. Foto: Burt Seeger.

Lørdagen i Klampenborg blev ekstra succesfuld for 360 North Horse Racing og Nina Lensvik, der også kunne fejre Irish Trilogys sejr i Benny Jensen Memorial.

2-årige Would He (Al Shemali) aflægger maidentitlen under Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Per-Anders Gråberg var i bøjlerne på begge Lensviks vindere, og desuden slog han også til med Bettina Andersens 2-årige Would He (Al Shemali), der efter en sjetteplads i debuten bag Palm Springs nu var klar til at tage karrierens første sejr foran Noifsandbuts (Iffraaj) og Irongirl Carlras (Juniper Tree).

Persona vinder under Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.

Bettina Andersen fik endnu en sejr på dagen, denne gang med Falkonertjenestens 4-årige hoppe Persona (Kendargent), der blev redet til sejr af Jacob Johansen. Johansen havde tidligere også vundet med Brian Wilsons Fast Companion (Fast Company).

Jacob Johansen rider Fast Companion til sejr foran Granello. Foto: Burt Seeger.

No Nay Never-sønnen Never Gone sejrer sikkert i hænderne på Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

En double blev det ligeledes til for Bent Olsen og Elione Chaves.

Første sejr kom i hus med 3-årige Never Gone (No Nay Never), der med en forrygende ophentning i opløbet nåede forbi Great Basin og Geepower til en sikker maidensejr for Lone Kaj-Nielsen.

Prinsesse Kia besejrer Fortune Star. Foto: Burt Seeger.

Siden vandt Chaves og Olsen også med Kjeldsbjerggaards Prinsesse Kia (Arcano) foran Bettina Andersens Fortune Star og Brian Wilsons Dragons’ Den.

Yderligere to sejre gik til Sverige gennem Annika Malmbergs Excellent Dart (Excellent Art) og Roger Hanssons Althon (Dansili).

Excellent Dart vinder med Josephine Ingvarsson i bøjlerne. Foto: Burt Seeger.

Althon og Nicolaj Stott vinder foran Sun Of A Gun. Foto: Burt Seeger.

Reprise: Stutteri Hjortebo Produce Stakes


PALM SPRINGS (DEN)
brun hingst 2018
v. Juniper Tree (Galileo)
1. mor Paree (Desert Prince)
2. mor Pelagic (Rainbow Quest)
3. mor Fleet Girl (Habitat)
Søskende i Skandinavien: Bokan (94)
2. karrieresejr i 2. start.
122.500 DKK.
Hcp.: –
Ejer: 360 North Horse Racing AB.
Træner: Nina Lensvik.
Opdrætter: 360 North Horse Racing på York Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top