fbpx

Syvende hingstføl på stribe

Pia og Henrik Stork fik fredag den 3. april årets første – og eneste – føl til verden på Stutteri Stork i Tune. “Et fantastisk flot hingstføl efter Hunter’s Light”, fortæller opdrætterparret bag King David.


Hingstføllet efter Hunter’s Light ud af Edallora (Refuse To Bend) er én dag gammel på billedet. Foto: Stutteri Stork.

Føllet er ud af Refuse To Bend-datteren Edallora, der her producerede sit syvende hingstføl på stribe.

“Hun har faktisk aldrig produceret andet end hingste siden hun gik i avlen”, siger Henrik Stork, der købte hoppen for 24.000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i 2017.

Hun var på daværende tidspunkt i fol ved Prix Jean Prat (Gr.1)-vinderen Havana Gold (Teofilo), og resultatet blev den nu 2-årige hingst Kong Salomon, som ejes af Karin Salling og er i træning i Aarhus.

I fjor fik Edallora endnu et velskabt hingstføl efter Wilshire Boulevard. Føllet kom til verden på Haras de Taillis i Frankrig, hvorefter Edallora besøgte Jebel Hatta (Gr.1)-vinderen Hunter’s Light (Dubawi).

Henrik Stork med Edallora på Goffs November Breeding Stock Sale i 2017. Foto: Filip Zwicky Agency ApS.

Edallora, der i forvejen er mor til to internationale vindere, er ud af Aga Khans tredobbelte Listed-vinder Ebaziya (Darshaan) og dermed halvsøster til ikke mindre end fire Gruppe-1-vindere – de to Ascot Gold Cup-vindere Enzeli og Estimate, Irish Oaks- og Prix Royal Oak-vinderen Ebadiyla samt Moyglare Stud Stakes-vinderen Edabiya.

“Føllet er det eneste der kommer til verden på stutteriet i år. I februar nedkom vores nye avlshoppe Pearl City med et hingstføl efter Territories på Haras de Taillis, og de to føl er lig med årets samlede produktion”, fortæller Henrik Stork.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top