fbpx

Pragtpræstation af Silent Night i Meydan Classic (L)

Silent Night var torsdag aften blot en hals fra at blive historiens anden svenskopdrættede vinder af Meydan Classic (L). Den Patrick Wahl-trænede hoppe sluttede kort slået til andenpladsen af Godolphins Well Of Wisdom.


Well Of Wisdom/William Buick slår Silent Night/Carlos Lopez med hals i Meydan Classic (L). Foto: Dubai Racing Club.

Silent Night, der nu startede for tredje gang under sit ophold i Dubai, lå længe blandt de bageste i Meydan Classic-feltet, men hun skød fremragende fart i opløbet, hvor Carlos Lopez fandt vej indvendigt og for alvor udfordrede William Buick over de sidste 150 meter.

Well Of Wisdom havde dog nok i tanken til, at holde Silent Night stangen, og dermed sikrede Godolphin sig sejren og førstepræmiens 105,000 USD.

Der var 35,000 USD i andenpræmie til Silent Night, der ejes af Stall Dömle-Easy og er opdrættet på Rävdansens Stuteri i Sverige.

Hoppen er efter Darleys Night Of Thunder (Dubawi) og første afkom i Skandinavien ud af Dynaformer-datteren Raihaana, som Berit og Ivan Sjöberg købte for 18,000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i 2016.

På det tidspunkt havde Raihaana netop Silent Night i livmoderen.

Raihaana kom ikke i fol i 2017, men i fjor fik hun et hoppeføl efter Barocci, som allerede nu er navngivet Smooth Operator.

Målfoto fra Meydan Classic (L): Silent Night slutter på andenpladsen bag Well Of Wisdom.

Silent Night blev hævet hele 10 pund til OR90 for andenpladsen i Meydan Classic (L).

Det svarer til et skandinavisk handicap på 85, og hun er dermed klart foran alle øvrige kandidater i den danske Derbyranking – men Patrick Wahl nedtonede efter præstationen de danske Derbydrømmer:

“Nu går vi benhårdt efter Svensk 1000 Guineas hjemme på Bro Park. Silent Night er også meldt i den svenske Derby og Oaks Serie og i Dansk Derby, men jeg tror ikke, at hun står Derbydistancen, så netop Dansk Derby ser jeg ikke som aktuelt for hende på nuværende tidspunkt”.

Lars Kelp og James Doyle før starten i Meydan Classic (L). Foto: Filip Zwicky Agency.

I samme løb som Silent Night startede også Lars Kelps Manoustie-vinder Youonlyliveonce (Sidestep). Hingsten var længe med fremme, men faldt siden helt fra under James Doyle.

“Han viser slet ikke det han kan, og nu bliver han kastreret hernede inden returrejsen til Skandinavien”, sagde Lars Kelp efter løbet.



Red Cactus før starten i Curlin Stakes (L). Foto: Filip Zwicky Agency.

Bent Olsen havde både Red Cactus (Hard Spun) og Learn By Heart (Frankel) til start denne torsdag, men ingen af Lone Kaj-Nielsens to stjerner fik penge med hjem denne gang.

Red Cactus missede starten en smule i det 2000 meter lange Curlin Stakes (L), og siden var han aldrig inde i løbet.

Den svenske Derbyvinder sluttede på niendepladsen ud af de 12 deltagere og skuffede sin træner, der derimod var positiv over Learn By Hearts syvendeplads i det efterfølgende opgør, District One Residence Div. 2.

Susanne Berneklints Plata O Plomo (Paddy O’Prado) og Francisco Castros Stricker (Poet’s Voice) formåede ikke at følge op på deres double fra 30. januar.

De to heste sluttede henholdsvis som syvende og ottende gennem mål i District One Blueviews Stretch, som blev afviklet to sekunder hurtigere end da Plata O Plomo vandt over samme distance og underlag en måned tidligere.

Francisco Castros 4-årige Es Raco (Holy Roman Emperor) blev sidste skandinaviske deltager i aktion, men hér var løbet nærmest ovre før det kom i gang, for sadlen gled under Elione Chaves da hestene sprang ud af boksen, og på trods af en ihærdig indsats af brasilianeren, endte Es Raco næstsidst blandt de 14 deltagere.


Resultater og repriser: Meydan, torsdag 27. september

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top