fbpx

Første Evasive-afkom i Norge

Mandag aften tog Knut O. Arnesen imod det første norskfødte afkom efter avlshingsten Evasive (Elusive Quality). “Det blev en hingst ud af Layla’s Red Devil”, fortæller opdrætteren, der har Evasive opstaldet for dansk bosatte Ingolf Karinen.


Layla’s Red Devil (Dalakhani) med sit hingstføl efter Evasive. Foto: Knut O. Arnesen.

Det var Knut O. Arnesen og Ingolf Karinen selv, der i 2018 købte Dalakhani-datteren Layla’s Red Devil på Goffs November Breeding Stock Sale.

Hun var da i fol ved Slade Power, men blev frem for alt erhvervet for at være med til at sætte Evasive i gang på sin nye base, Enebakk, i Norge.

Layla’s Red Devil er halvsøster til Gruppe-2-vinderen Endowing (Danehill Dancer) og fra samme moderlinje som Gruppe-1-vinderne Dolphin Street, Saffron Walden, Insight, Sequoyah samt dennes søn, Henrythenavigator.

“Evasive er kommet rigtig godt i gang med den nye bedækningssæson, og der er allerede ankommet hopper hertil fra Sverige og Danmark”.

“Forhåbentlig når Evasive at bedække 40 hopper i 2020″, siger Knut O. Arnesen.

Evasive (Elusive Quality).

Evasive var selv vinder af Horris Hill Stakes (Gr.3) på Newbury som 2-årig og fulgte som 3-årig op med en sjetteplads i 2000 Guineas (Gr.1), mindre end fem længder bag vindende Sea The Stars, hvorefter han var fjerde bag Mastercraftsman i  St James’s Palace Stakes (Gr.1) på Royal Ascot.

Han gik i avlen på Haras de Grandcamp i 2011 og bedækkede i 2015, 2016 og 2017 til en takst på 6.000 euro inden han blev solgt til Norge.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top