fbpx

Første 2020-føl på York Stutteri

Natten til søndag den 2. februar indledtes en lang folingssæson på York Stutteri, da Fawzia Stakes-vinderen Mariyca (Daylami) nedkom med et velskabt hoppeføl efter Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor).


Fawzia-vinderen Mariyca med sit på billedet ni timer gamle hoppeføl efter Anglesey Stakes (Gr.3)-vinderen Wilshire Boulevard. Foto: Filip Zwicky Agency ApS.

“Hun kom til verden 1:17 og var hurtigt på benene. En stor og flot hoppe, der kom til verden på sin moders egen fødselsdag”, siger York Stutteris Alexander Elsass.

Føllet er halvsøster til vindende Mariyna (Mingun), der som 2-årig bl.a. var tredje i Skandinavisk Opdrætningsløb på Klampenborg, og til Omar Zawawis 3-årige klassiske kandidat Malekha (Juniper Tree), samt helsøster til The JC Organizations 2-årige HollywoodBoulevard, der blev købt for 250.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor.

Zwicky Racing og Filip Zwicky Agencys 14-årige Mariyca er opdrættet af HH Aga Khan og var vinder som 2-årig i Irland for John Oxx.

Mariyca/Dina Danekilde vinder Fawzia Stakes 2011 foran Grafitti/Per-Anders Gråberg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hun kom til Skandinavien som 4-årig og slog sidenhen bl.a. til i Klampenborgs Fawzia Stakes, hvor hun i Ole Larsens træning og Dina Danekildes hænder besejrede Niels Petersens to championhopper Grafitti og Tatoosh.

Mariyca tilhører én af Aga Khans store moderlinjer, hvor tredjemoderen Masarika bl.a. vandt det franske 1000 Guineas (Gr.1) og Prix Robert Papin (Gr.1).

Masarika var ligeledes en stor succes i avlen som mor til flere Black Type-vindere, og mormor til Gruppe-1-vinderne Eagle Mountain, Dank og Sulk.

Mariycas halvsøster, Masela (Medicean), havde ikke nogen stor væddeløbskarriere selv, men hun er nu mor til bl.a. Smokey Lane (Zebedee), der som 2-årig var vinder samt placeret anden i Dragon Stakes (L) på Sandown og tredje i Roses Stakes (L) i York.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top