fbpx

Hallucinate havde flest bedækninger i Sverige

Scanstar Farms 9-årige avlshingst Hallucinate blev Sveriges mest anvendte avlshingst i 2019. Street Cry-sønnen bedækkede 24 hopper, hvilket er to mere end Rävdansens duo Barocci (Deep Impact) og Swipe (Birdstone).


Hallucinate (Street Cry - Day Dreaming v. A.P. Indy).
Hallucinate (Street Cry – Day Dreaming v. A.P. Indy) var Sveriges mest benyttede avlshingst i 2019.

Hallucinate bedækkede dermed dobbelt så mange hopper som i 2018, hvor Casamento (Shamardal) var Sveriges mest benyttede avlshingst med 38 bedækkede hopper.

Bag de tre svenske fløjhingste er det et stykke ned til nummer fire og fem, Verde Mar (Gilded Time) og Zaahid (Sakhee), som hver har bedækket 11 hopper.

Siden følger Aces Star (Monarchos), Devil’s Drink (Agnes Tachyon) og Nova (Galileo) med hver syv, og derefter Jimmy Mack (Eishin Dunkirk) og White Soxs (Red Rocks) med seks.

Kun fire øvrige avlshingste har bedækket hopper i Sverige i 2019 – Uppercut Action (Statue Of Liberty) med 5, Fanus (Cadeaux Genereux) og Rio De La Plata (Rahy) med hver tre, samt Gammarth (Layman) med to.

Opsummeringen af de svenske bedækninger i 2019 viser, at der var 14 aktive avlshingste i fuldblodstjeneste, og at det samlede antal bedækkede hopper i Sverige var 136.

Sammenholdes tallene med år 2000, var der dengang 48 aktive avlshingste som totalt bedækkede 554 hopper.

Dengang, for snart 20 år siden, var Troon (Beveled) og Caerwent (Caerleon) de mest benyttede hingste med 61 besøgende hopper hver, efterfulgt af Lyphard-sønnerne Funambule og Diaghlyphard med 53.

I 2010 var der 34 individuelle avlshingste i tjeneste, og de bedækkede tilsammen 281 hopper.

Mest anvendte avlshingst dengang var Needwood Blade (Pivotal) med 32 hopper foran Eishin Dunkirk (Pr Prospector) med 24 og Bosun’s Watch (Singspiel) med 20.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top