fbpx

Rävdansen importerer avlshoppe fra Kentucky

Rävdansens Stuteri er påbegyndt oprustningen til den kommende folings- og bedækningssæson med købet af den ustartede Street Sense-datter Sensitized. Hoppen blev købet for 15,000 USD i ringen på Keeneland Sales i Kentucky.


Den tredobbelte Gruppe-1-vinder Karakontie (Bernstein) på Gainesway i Kentucky. Foto: Gainesway.com

“Vi er selv i Kentucky nu og rejser videre til Goffs i Irland i næste uge for at øge satsningen på vores stutteri og den svenske fuldblodsavl. Vi har tre hingste stående på Rävdansen i 2020 – Barocci, Swipe og nyankomne Mustajeeb, og nu skal avlsmaterialet ligeledes fornyes igen”, fortæller Ivan Sjöberg.

Amerikanske Sensitized er ud af den Stakes-vindende Elusive Quality-hoppe Starfish Bay og halvsøster til den dobbelte Stakes-vinder og Grade-3-placerede Blind Ambition (Tapit).

Andenmoderen, Touch Love (Not For Love), er også Stakes-vinder og foruden Starfish Bay mor til Stakes-placerede Tekton (Bernardini) og Love Train (Tapit).

Sensitized er bare tre år gammel og venter sit første føl til februar.

Hun er i fol ved Niarchos-familiens Karakontie (Bernstein), der som 2-årig vandt Grand Criterium (Gr.1) på Longchamp og som 3-årig fulgte op med både at vinde det franske 2000 Guineas (Gr.1) og Breeders’ Cup Mile (Gr.1).

Karakontie, hvis fjerdemor er Niarchos-familiens legendariske championhoppe Miesque, står opstaldet til en bedækningstakst på 10,000 USD på Gainesway i Kentucky.

“Lige nu funderer vi på, om vi skal lade Sensitized blive i Kentucky og fole, for derefter at genbedække hende ved en amerikansk hingst før hun kommer hjem til Sverige. Føllet bliver under alle omstændigheder registreret som opdrættet i Sverige”, konkluderer Ivan Sjöberg.


Se Gainesways promo af Karakontie herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top