fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 26. oktober.

Et maidenløb for yngste årgang hvor ingen af deltagerne for alvor står ud. My Little Sister var bare slået med fire længder i Dansk Kriterium og siden med seks længder i Breeders’ Trophy Juvenile bag den senere Magic Million-vinder Ascot Brass.

Hoppen har i det hele taget ikke gjort meget forkert i sit livs fem første starter, og såfremt hun tackler det krævende underlag må hun have stor sejrschance.

Nicholas Cordrey har sat handicaps på de 2-årige mere flere starter bag sig, og han vurderer også My Little Sister til at være mellem fire og seks længder bedre end de øvrige der har rutinen med sig.

Én af disse er Stoneeye’s Kitten, som har været matchet hårdt i storløbssammenhæng og desuden har hele tre andenpladser i sine seks starter.

Lennart J:r Reuterskiöld gæster med Kodiac-datteren Dane Bell, som nu har prøvet Klampenborg en gang tidligere og bevist, at hun fungerer i blød bane.

Både Mancini, Khal Drogo og Totally Convinced har gode muligheder såfremt My Little Sister ikke indfrier forventningerne, og så var Flying Ms Spectras fjerdeplads bag Laban og den senere vinder Prins Valiant helt udmærket.

Eneste debutant er Flemming Poulsens Celtic Queen, som nok må ses an første gang ude.

Tips: 1 My Little Sister – 6 Stoneeye’s Kitten – 2 Mancini – O: 7 Dane Bell


Et opgør for 3-årige og ældre heste som ikke har vundet mere end én gang.

Marc Stott-trænede Sir Churchill er feltets klassehest, men han starter her for første gang efter en operation i halsen og har ikke løbet siden svenske Derbydag på Jägersro. Hans eneste sejr er vundet på Klampenborgs græs, og i foråret var han meget kort slået af Sankt Peder i Jyllandsløbet.

Han er umulig at gå uden om, men er naturligvis sårbar efter pausen.

Nokengang vandt Larch Ærespræmie i august og kommer nu fra to Breeders’-opgaver i Sverige og Norge, hvor han ikke fik del i de store præmiepenge. Han trives på underlaget og bliver farlig igen.

Persona vandt let i sin første start på Klampenborg og var senest ude i hårdest tænkelige modstand i Rosengårdlöpning på Jägersro. Tilbage på Klampenborg har hun alle chancer for at vinde igen.

Lea er ikke vant til at løbe 1300 meter og får nok ikke helt let ved tempoet, men på en krævende, blød bane kan hun måske dukke op til slut alligevel. Staldveninden Miss Spectre var tredje bag Nokengang i Larch Ærespræmie og var senest kun slået med fem længder i Breeders’ Prize Sprint.

Tips: 4 Nokengang – 6 Persona – 5 Miss Spectre – O: 2 Sir Churchill


Hér vil jeg have samtlige på V4-kuponen. Iwannabetheonlyone får fordel af fire kilos lettelse denne gang og står lidt bedre til nu end da hun senest mødte evigt unge Wyclef.

Wyclef kan det hele på sine gode dage og er selvskreven – Pitch Perfect og Zacapa bliver de sidste i tipslinjen.

Tips: 2 Iwannabetheonlyone – 1 Wyclef – 4 Pitch Perfect – O: 7 Zacapa


Et spændende møde mellem Auktionsløbsvinderen New Target og Kriteriumsvinderen Admiralty Law.

Ingen af dem har startet over 1600 meter tidligere, men det bør være en fordel for dem begge.

Den bløde bane ser ud til at blive mest optimal for New Target, som Nicholas Cordrey også har vurderet fire længder bedre efter hestenes to første starter.

Laban var otte længder bag New Target i Auktionsløbet, hvor han var klart mere betroet. En anden staldkammerat, Deanston, var for første gang langt væk fra afgørelsen i samme opgør, og denne gang må han ses som en outsider.

Det samme gælder Marc Stotts Palazzi, Sandie Kjærs Warwick Avenue og Paul Fitzsimons-trænede Tassmania. Sidstnævnte kommer fra et stærkt maidenløb på Jägersro, hvor andenhesten siden har vundet overlegent. Hun bør trives endnu bedre på græs end dirt og afstamningsmæssigt skal hun elske det bløde underlag.

Tips: 2 New Target – 3 Admiralty Law – 4 Laban – O: 5 Tassmania


Coat Of Arms er på jagt efter et hattrick hér, efter at have startet to gange i “noviseløb”.

Denne gang skal han forsvare sit handicap på 88, og det kan bliver svært mod især Monte Carlo,der får et kilo foræret grundet løbets udskrivning.

Bettina Andersens duo Mylegend og Sandtastic er forrygende på Klampenborgs græs, mens 10-årige Jubilance altid kan slå til et opgør som dette.

Bijou leder stadigvæk efter den gode form fra i fjor, men blød bane vil gavne ham.

Tips: 6 Monte Carlo – 1 Mylegend – 2 Sandtastic – O: 3 Jubilance


Det traditionsrige Tortue Efterårshandicap får fem deltagere til start, hvoraf de tre kommer fra Bent Olsen.

Både Valde og Hongkong Honcho rides med et kilos overvægt, og staldens bedste chance må ligge hos Talisman, der har haft en flot 5-årssæson og endnu ser ud til at kunne forbedre sit handicap med tiden.

Chantaraman vandt løbet i fjor foran Monte Carlo og Stinger, men står to kilo højere nu end for 12 måneder siden. Han trives dog på blød bane og var i sin seneste Klampenborg-start bare fem længder bag Master Bloom i Scandinavian Open Championship (Gr.3).

Ginmann vandt på Klampenborg i foråret og har siden holdt et godt niveau – men det bliver ikke let at give fire kilo til Talisman og to til Chantaraman.

Tips: 3 Talisman – 5 Chantaraman – 2 Valde – O: 4 Ginmann


Hér bliver det igen ikke nemt, og jeg vælger at lukke V5-afdelingen med samtlige 12 deltagere.

11 Cornelia – 3 Bergheim – 2 Princeton – O: 1 Zoffy


Der er masser af heste med form at gå efter i sidste afdeling.

3-årige Starkki aflagde sin maidentitel senest i Aalborg og kan fortsat have masser af forbedring i sig – især på en blød efterårsbane. Han får igen tre kilo af under Liam Doran og er en dristig hest at holde blank i V5-spillet.

Tips: 2 Starkki – 5 Storm Wind – 9 Stellar Jet – O: 10 Frost


V4

V4-1: 1 My Little Sister
V4-2: 2-4-6
V4-3: Alle 7
V4-4: 2-3-4-5

84 rækker – 168 kroner


V5

V5-1: 2-3-4-5
V5-2: Alle 7
V5-3: 3-5
V5-4: Alle 12
V5-5: 2 Starkki

672 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top