fbpx

“Jeg vil helst til Dubai med fire heste”

Med tre heste til start i lørdagens Royal Dansk St. Leger, har den danske championtræner Bent Olsen gode kort på hånden i jagten på årets fjerde klassiske triumf.


Sankt Peder kan lørdag blive årets fjerde individuelle klassiske vinder for Bent Olsen og Kjeldsbjerggaard ApS. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Banen er krævende her fredag morgen, og intet tyder på, at vejret skifter, så det bliver en drøj omgang for hestene”, fortæller Bent Olsen, alt imens regnen siler ned over Klampenborg.

”Jeg tror, at det bliver en ulempe for Primacor, mens jeg ikke forventer de store problemer for hverken Sankt Peder eller Hongkong Ace”

”Men som det ser ud lige nu, bliver banen ikke til fordel for nogen som helst – det eneste vi ved er, at nogle vil tackle det meget bedre end andre”.


Det ligger helt fast, at Bent Olsen i morgen runder seks millioner kroner til hesteejerne i år, hvilket aldrig er forekommet tidligere for en licenshaver i Danmark.

Samtidig er forberedelserne er begyndt frem mod 2020.

Red Cactus. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Red Cactus under vinterens ophold i Dubai. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

”Det indgår i planen, at jeg skal sende heste til Dubai igen. Jeg vil helst derned med fire heste, hvilket passer med at have en jockey og en assistent til at passe dem på Meydan”, siger Olsen.

”Jeg håber, Red Cactus har tal nok til at komme af sted. Han er efter min mening den bedste 3-årige i Skandinavien, selvom han ikke er den højst handicappede”.

”Jeg ser også gerne Learn By Heart med på holdet. Han har desværre kun 91 i handicap, tre kilo mindre end King David, som han nu slog for anden gang i træk i Stockholm i søndags”.

“Det er ude af mine hænder hvilke heste jeg får med til Dubai. Man skal sende en liste dertil med ønskemålene, og så er det arrangørerne der bestemmer, hvem der udtages til Dubai World Cup Carnival”.

Næste års Dubai World Cup Carnival byder på samlede præmier for for 12.740.000 USD, svarende til lidt over 87 millioner danske kroner. Det første meeting finder sted torsdag den 2. januar 2020 og fortsætter uafbrudt de næste ni torsdage frem til den 27. februar, inden der afsluttes med Super Saturday lørdag den 7. marts.

Dubai World Cup finder sted den 28. marts og bliver det 25. i rækken siden Bill Mott-trænede Cigar vandt den første udgave på Nad Al Sheba i 1996.


ZwickyLeaks: Klampenborg, lørdag 28. september – første start kl. 12:45

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top