fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 14. september.

Der er faldet enorme mængder regn over Klampenborg i ugens løb, og der stilles især store krav til den yngste årgang på det krævende underlag.

Dagens første opgør har fem debutanter blandt de otte 2-årige deltagere, og rutinen kan vise sig altafgørende.

Upper East Side var kun slået med fire længder af Speedman og Deanson i Produce Stakes, og i debuten hjemme i Aarhus var hun otte længder bagved Kriteriums-2’eren Strada.

Det bør være form som rækker til en topplacering hér og hun ligner definitivt en hest for trio-spillerne.

Lennart J:r Reuterskiöld gæster for første gang Klampenborg med den veltrukne Kodiac-datter Dane Bell, som også får sin første start på græs efter to forsøg hjemme på Jägersro.

Dane Bell skal bevise, at hun tackler banen og underlaget, men gør hun dét, kan hun være svaret i V4-spillets første afdeling.

Jeg vælger at gå uden om debutanterne, men der kan naturligvis sagtens gemme sig en fremtidens stjerne blandt dem.

Tips: 5 Upper East Side – 4 Dane Bell – 3 Mancini – O: 1 Lady Isabell


Årets bedst betalte opgør for den yngste årgang skal afgøres hér.

Radiant Carlras har vundet to af sine tre første starter og kommer med en frisk sejr på Goffs Futurity Stakes på Derbydagen, hvor hun slog den senere Kriteriumsvinder Admiralty Law og Amacita-vinderen Victoria Placa.

Det er uden tvivl form der rækker langt, og med et favorablet startspor yderst i banen er det eneste spørgsmålstegn er i virkeligheden nok, om Radiant Carlras også tackler den bløde bane og klarer sig hjem over de ekstra 200 meter i forhold til senest.

Alt i hoppens afstamning tyder dog på, at begge dele nok skal gå.

Strada fik ikke det bedste løb i Dansk Kriterium, men afsluttede alligevel stærkt til andenpladsen bag Admiralty Law, og på den baggrund er hun et godt modbud til favoritten.

Starlight Runner var lige bag Strada i Kriteriet og kommer til at føre løbet længe igen. De to staldkammerater Deanston og Khal Drogo var også med i Kriteriet og sluttede henholdsvis femte og syvende.

Sea Moonster var anden bag overlegne Ascot Brass i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på den norske Derbydag, og som søn af Sea The Moon vil han sikkert synes godt om den krævende bane i sit første besøg på Klampenborg.

Både Havana Red og Easy Morris vandt deres debut på Jägersro. Havana Red har ikke startet siden hun sejrede med fire længder i et lille felt den 5. juli, mens Easy Morris har været ude to gange i hårdt selskab uden at tjene penge.

At Elione Chaves sidder op på Havana Red i stedet for Radiant Carlras, som han har vundet med to gange, er ikke en indikation af styrkeforholdet mellem de to heste, men fordi Chaves har kontrakt med Havana Reds ejer.

Laban var langt slået i sin debut, men typisk for Bent Olsens 2-årige heste var han som forvandlet i sin anden start som han vandt let.

Helbroderen til Oaks-vinderen Silverstone var ved den lejlighed halvanden længde foran stærkt afsluttende Malekha, der givetvis vil være gået meget frem med debuten afklaret, og bag Malekha var det otte længder yderligere til Massé.

Olsen sadler en tredjedel af Auktionsløbsfeltet , heriblandt også New Target, der blev kastet for løverne i sin debut i Skandinavisk Mesterskap på Øvrevoll og endte lige uden for præmierækken. Hvor meget forbedring fra første til anden start findes der i ham?

Tips: 12 Radiant Carlras – 1 Strada – 3 Malekha – O: 4 Laban


Forever Romance har vundet tre af sine fem starter i år, og hun er steget med ni kilo i handicap. Der kan dog sagten gemme sig yderligere forbedring i hoppen, især hvis hun fungerer på blød bane.

Kengät Jalassas sejrsrække blev stoppet den 1. september, men her kommer han klasse ned i handicap igen.

Wyclef holder sin fine form og var kort slået af Kengät Jalassa da han senest besøgte Klampenborg, og nu står han langt bedre til vægtmæssigt.

Jeg tager samtlige 11 med på V4-kuponen.

Tips: 5 Forever Romance – 9 Wyclef – 10 Barnaby – O: 2 Kengät Jalassa


Dette ligner et nyt straffespark til Galileo-sønnen Coat Of Arms, der gjorde sin pligt og aflagde maidentitlen senest over 2200 meter.

Han vil sætte pris på at være tilbage over 1800 meter – en distance han var tredje over i både Danish Jockey Club Cup (L) og Pokalløb (L) tidligere på sæsonen.

Tips: 3 Coat Of Arms – 4 Sea Commander – 2 Magnum – O: 7 Reet Petite


Årets udgave af Skandinavisk Grand Prix har blot samlet seks deltagere i kampen om førstepræmiens 100.000 kroner.

Monte Carlo har ventet på den ekstreme bane hele året, og nu er ventetiden endelig ovre.

Handicapmæssigt står han dårligere til end både No Comment og Stormy Ocean, men jeg tror, at han er tilbage til sit tidligere niveau under dagens konditioner.

Stormy Ocean gik forrygende i foråret over dagens distance på Klampenborg og holder også af blød bane.

De to Breeders’-vindere Reliable Carlras og Steinway må ikke afskrives heller, mens Sir Hermans seneste sejr ligger tilbage til Dansk Derby i 2017.

No Comment har ikke startet over 1800 meter længe, og han er en bedre hest på Jägersro end på Klampenborg.

Tips: 4 Monte Carlo – 5 Stormy Ocean – 1 Reliable Carlras – O: 6 Steinway


Et 3-årsløb hvor det lille felt skal rundt tribunesvinget.

Aristoteles var uplaceret i Dansk Derby, men formen forinden var god nok til at vinde hér.

Først skal han dog kunne slå Meringue, der var overlegen på Derbydagen og nu forsøges over længere distance for første gang.

De to nært relaterede familiemedlemmer Naabsa og Sea Master ser ud til at være de næste i rækken.

Sea Master brød ud rundt tribunesvinget i Derby Consolation og kommer forhåbentlig meget bedre rundt denne gang – gør han det, er han en god chance i den bløde bane.

Flemming Poulsen-trænede Widex er tvivlsomt startende.

Tips: 6 Aristoteles – 5 Meringue – 2 Sea Master – O: 4 Naabsa


Final Experiment kommer men en knusende overlegen otte længders sejr fra græsset på Øvrevoll, og i sin nuværende form bliver han svær at slå.

Både Althon og Queen Of Dreams skal med på kuponen.

Tips: 3 Final Experiment – 2 Althon – Saw Box Carlras – O: 6 Queen Of Dreams


Van Ruymbeke løber med myggevægten 50,5 kilo på det bløde underlag og er i en alder af 15 år på jagt efter sin sejr nummer 12 i karrieren.

Han er ikke rigtigt til at stole på, men kan overraske og får vinderbuddet.

Flere af de øvrige i feltet er normalt ikke 2400 meter-heste og jeg vælger at helgardere løbet.

Tips: 8 Van Ruymbeke – 6 Tumblin’ Dice – 1 Alicia In My Dream – O: 4 Margiduddi


Når Rosa har det rigtige hoved på, er hun uhyre giftig, og hun kan også en del mere end sit nuværende handicap på 77. Blød bane passer perfekt og hun bliver svær at slå hér.

Værst imod kan Miintaka og French Warrior være, men jeg garderer også med både Iron Lady og Cattleya. Iron Lady er nu nede i et handicap på 72 og Cattleya afsluttede stærkt i Fawzia Stakes.

I fjor var Iron Lady og Cattleya første og anden i Dansk Oaks fra lige vægt – nu skal Cattleya give fem kilo til Iron Lady. Dét er værd at bemærke.

Tips: 3 Rosa – 6 Miintake – 8 French Warrior – O: 7 Iron Lady


V4

V4-1: 4-5
V4-2: 1-3-4-5-6-7-10-12
V4-3: Alle 11
V4-4: 3 Coat Of Arms

176 kombinationer – 352 kroner


V5

V5-1: 1-4-5-6
V5-2: 5-6
V5-3: 2-3-6
V5-4: Alle 9
V5-5: 3-6-7-8-9

1.080 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top