fbpx

Let maidensejr til 2-årige Xcalibur

Både Vanja Sandrup og Dina Danekilde hentede onsdag eftermiddag to sejre på Jägersro. Førstnævnte fik samtidig en glimrende 2-årsvinder i Appel Au Maitre-sønnen Xcalibur.


Xcalibur og Martin Rodriguez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Xcalibur afsluttede løbsdagen med at vinde let med små fire længder foran Harry (Maxios) og Ready Teddy (Maxios), mens de sidste penge tilfaldt Tristan Torkdahl (Mizzen Mast) og Hawker Hunter (Appel Au Maitre).

Vinderen, der blev redet af Martin Rodriguez, ejes af Old Trotters og er opdrættet af Buck Racing.

Xcalibur er ud af den tidligere skandinaviske championhoppe Xstase (Trempolino), der i Wido Neuroths træning bl.a. vandt Mowerinaløb, Svenskt Oaks, Svenskt Kriterium og Scandinavia Cup (L).

Xstase/Fredrik Johansson vinder Mowerinaløb 2005. Foto: Burt Seeger.
Xstase/Fredrik Johansson vinder Mowerinaløb 2005. Foto: Burt Seeger.

Trempolino-datteren vandt to af sine tre starter som 2-årig i 2004.

Hun satte kronen på værket ved at besejre Zell Amzee Zaid og den senere danske Derbyvinder MIssion Possible i Svenskt Kriterium på Jägersro og gik på vinterferie som den højest handicappede 2-årige hest i skandinavisk træning.

Xstase fulgte som 3-årig op ved bl.a. at vinde Mowerinaløb på Klampenborg og Svenskt Oaks på Jägersro, og som 4-årig sikrede hun sig en eftertragtet Listed-sejr i Scandinavia Cup – ligeledes på Jägersro.

Xstase sluttede løbskarrieren med syv sejre i 18 starter og mere end 1,2 millioner svenske kroner på præmiekontoen.

Hingstføl v. Appel Au Maitre ud af Xstase (Trempolino) i Irland.
Herover ses Xcalibur som føl i Irland, hvor han blev født i vinteren 2017.

På trods af den skandinaviske karriere valgte Morten Buck at satse på en avlskarriere i Frankrig, og her har hoppen produceret fire vindere i henholdsvis Xotic (Holy Roman Emperor), Sygma (Singspiel), Xedra (Naaqoos) og Xo (Holy Roman Emperor).

Selv om Xstase i en årrække ikke figurerede i den skandinaviske avl, har hendes nærmeste familie sørget for at holde storløbstraditionerne i hævd.

Hun er halvsøster til On Light (Midyan), der vandt Treåringernas Elitlöpning på Täby, og til See Me (Spectrum), der på trods af at hun ikke var nogen stor væddeløber selv, i avlen bl.a. er mor til Red Dress On, som både vandt Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, Svenskt Oaks og Jockeyklubbens Avelslöpning, samt den svenske St. Leger-vinder Shade Of Pale.

Xcalibur og Martin Rodriguez modtages af træner Vanja Sandrup sammen med Old Trotters. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Xcalibur kostede rekordprisen 600.000 svenske kronor, da han i fjor blev købt af Vanja Sandrup på SÅEFs Åringsauktion i Stockholm.


XCALIBUR (ire)
fuks vallak 2017
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Xstase (Trempolino)
2. mor Simply Katie (Most Welcome)
3. mor Rechanit (Local Suitor)
Første sejr på Jägersro i 2. start.
Første karrieresejr i 2 starter.
81.200 SEK.
Ejer: Old Trotters.
Træner: Vanja Sandrup.
Opdrætter: Buck Racing.
Købt for 600.000 SEK på SÅEFs Åringsauktion i 2018.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top