fbpx

Den første siden Federico

For første gang siden Federico gjorde det i 1995/1996, formåede den danske Derbyvinder fra året forinden, at vende tilbage og triumfere i Scandinavian Open Championship (Gr.3).


Master Bloom og Carlos Lopez på vej mod sejren i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) foran Gold Tyranny, Suspicious Mind og Learn By Heart. Foto: Burt Seeger.

I 2019-udgaven, der var sponsoreret af det franske auktionshus Arqana, leverede Cathrine Erichsen-trænede Master Bloom (Pastorius) sit livs hidtil bedste præstation med en sikker sejr foran Gold Tyranny (Zoffany) og Suspicious Mind (Appel Au Maitre).

Dermed blev det tre skandinaviskopdrættede heste på de tre første pladser i dansk galopsports enlige internationale Gruppeløb, mens Bent Olsen-trænede Learn By Heart (Frankel) blev fjerde og Lennart J:r Reuterskiölds Chantaraman (Rajsaman) tog den sidste præmie.

Derefter fulgte Cockney Cracker, Christmas, Alberone, Reliable Carlras, Ginmann, Baltic Eagle, Trouble Of Course og Giuseppe Piazzi.

Master Bloom og Carlos vinder Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) foran Gold Tyranny, Suspicious Mind og Learn By Heart. Foto: Burt Seeger.

Akkurat som Federico kan Master Bloom kalde sig ubesejret på Klampenborg efter at have hjemtaget Derby/SOC-doublen som 4-årig.

Øvrige danske Derbyvindere som Halfsong og Peas And Carrots har også sidenhen vundet Scandinavian Open, men ikke som 4-årige.

I hænderne på Carlos Lopez var Master Bloom i modsætning til sidste års Derby med fremme fra start – lige bagved førende Suspicious Mind, der fik lov til at diktere pacen størstedelen af vejen.

Ind på opløbet var Master Bloom bedst gående af alle – udvendigt for ham så Learn By Heart også ud til at have en masse gemt i tanken, men kræfterne slap til slut over de 2400 meter, alt imens Master Bloom bare fortsatte ufortrødent.

Suspicious Mind så ud til at blive en smule outpacet i første del af opløbet, men han slog contra og kæmpede sig heroisk hjem til tredjepladsen.

Carlos Lopez på ryggen af Master Bloom. Foto: Burt Seeger.

Som anden var Jacob Johansen også godt tilfreds med Gold Tyranny, der her besøgte Klampenborg for første gang og sikkert får et nyt forsøg i næste års udgave af Gruppe-3-opgøret.

Cathrine Erichsen tog her sin tredje sejr i Scandinavian Open Championship.

Det er i år præcis 20 år siden hun senest slog til – det var i 1999, hvor Albaran og Janos Tandari vandt løbet for anden gang i træk.

Med sejren i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) fulgte en førstepræmie på 250.000 kroner til IKC Racings Inge Knutsson.

Master Bloom modtages af sin ejer og medopdrætter Inge Knutsson med sine to døtre samt træner Cathrine Erichsen. Foto: Burt Seeger.

Det var Master Blooms sejr nummer 10 i karrierens først 17 starter, og han er forsvindende tæt på en samlet præmiesum på 1,7 millioner.

I svenske kronor er han for længst over millionen, når man også medregner den svenske ejerbonus.

Cathrine Erichsen med Master Bloom. Foto: Burt Seeger.

Bag enhver god hest findes også en god historie.

Master Blooms mor, Milibloom (Miesque’s Son), var som aktiv væddeløber i træning hos daværende træner Johan Reuterskiöld på Jägersro.

Hun var både ejet og opdrættet af Stall Triple Crown Bloomers’ og famiilen Reuterskiöld og vandt bl.a. Swedish Champion Classic på Täbys græs, og var anden i Svenskt Oaks og tredje i Svenskt Derby.

Efter endt løbskarriere overtog Inge Knutsson hende sammen med Madeleine og Lennart Reuterskiöld Sr., og de tre lagde planer for hoppens fremtid.

Hingstevalget faldt på den tyske Derbyvinder Pastorius (Solder Hollow).

Master Blooms mor, Milibloom, ved sejren i Swedish Champion Classic i 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Master Blooms mor, Milibloom, ved sejren i Swedish Champion Classic i 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Milibloom er datter af Yankee Bloom, som vandt Amacitalöpning og Svealandlöpning som 2-årig, mens hun som 3-årig vandt Jockeyklubbens Avelslöpning og var anden i Svenskt Oaks og tredje i Svenskt St. Leger.

Udover Milibloom er Yankee Bloom mor til Sveriges flerårige championsprinter Tertio Bloom, samt til Horatio Bloom og Senorita Bloom – og så er hun rent faktisk også mormor til dette års danske Breeders’ Cup-vinder Reliable Carlras, som er søn af Yaliho Bloom.

Master Bloom er også fjerde generation ud af én af Sveriges mest berømte stamhopper, Bloomers fra 1964, der igennem mange år har lagt navn til ét af Sveriges største hoppeløb – Bloomers’ Vase.


MASTER BLOOM (SWE)
Brun vallak 2015
v. Pastorius (Soldier Hollow)
1. mor Milibloom (Miesque’s Son)
2. mor Yankee Bloom (El Gran Senor)
3. mor Filibloom (Relko)
2. sejr på Klampenborg i 2. start.
10. karrieresejr i 17 starter.
1.678.317 DKK.
Ejer: IKC Racing.
Træner: Cathrine Erichsen.
Opdrætter: Inge Knutsson & Stall Reuterskiöld HB.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top