fbpx

En tredjedel af Derbyfeltet er efter samme avlshingst

Juniper Tree har i år sin første klassiske årgang på banerne, og det kan mærkes i søndagens The Macallan Dansk Derby, hvor Galileo-sønnen er far til fem ud af de 15 deltagere.


Juniper Tree. Foto: Burt Seeger.
Juniper Tree og Alexander Elsass under York Stutteris hingstefremvisning i vinter. Foto: Burt Seeger.

”Det er da klart, at vi er stolte og glade. Juniper Trees første årgang tæller kun 25 heste, så 20% af hans afkom har fundet vej til Derbyet. Hingsten har bedækket 28 hopper i denne sæson”, fortæller hingsteholderen Alexander Elsass.

De fem Juniper Tree-afkom i The Macallan Dansk Derby er Aristoteles, Frasetti Cieli, Two Eyed Jack, Margrethe og Valentin Apache.

”Drømmen er selvfølgelig, at en af dem vinder, men det tvivler jeg på. Jeg tror, at Queen Rouge er for god”, bedømmer Alexander, som selv har opdrættet et af de fem afkom, Lennart J:r Reuterskiölds svenske Kriteriumsvinder Two Eyed Jack.

Karina og Alexander Elsass med Two Eyed Jacks mor, Gift From The Sea (Bernstein), på Goffs November Breeding Stock Sale i 2011. Foto: Filip Zwicky Agency.

Desuden er Aristoteles født op opvokset på York Stutteri som by-opdrættet af Stutteri Ras.

Two Eyed Jack ser ikke ud til, at have udviklet sig som jeg havde håbet”, erkender Alexander, som dog i spænding kan se frem til at se sit opdræt på græs for første gang.

Noget, der måske kan gøre det store udslag.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top