fbpx

“Jeg kan ikke skille dem ad”

For to år siden vandt Flemming Velin Scandinavian Open Championship med Giuseppe Piazzi. Lørdag er træneren på jagt efter trofæ nummer to i Danmarks eneste Gruppe-3-opgør.


Thomas Velin med Giuseppe Piazzi og Oliver Wilson efter sejren i Guldlöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Giuseppe Piazzi og Oliver Wilson genforenes i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Giuseppe Piazzi så helt perfekt ud under træningen i går”, indleder Velin, der har booket Oliver Wilson til ridtet på Galileo-sønnen.

Det var netop Wilson, som red hesten til sejr i storløbet for to år siden.

“Jeg tror også, at Giuseppe Piazzi vil præstere godt, men jeg er usikker på om han er mit bedste kort”.

”Christmas træner nemlig lige så godt og leverede et meget positivt indtryk i sit onsdags-arbejde. Jeg kan ikke skille dem ad”.

”Hestene arbejdede hjemme hos os selv, men Christmas har også været inde på Klampenborg en enkelt gang siden Stockholms Stora Pris. Det var for at vise ham vejen rundt tribunesvinget, som han jo ikke har prøvet endnu i løb”, fortsætter Velin.

Christmas/Jacob Johansen var knusende overlegen i lørdagens 3-årsløb. Foto: Burt Seeger.
Christmas er ubesejret i sine to første starter på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

”Det store spørgsmål for mig på lørdag er ikke om Christmas er god nok til at matche konkurrenterne. Det viste han mig tydeligt i Stockholms Stora Pris, hvor han var uheldig med løbsafviklingen og alligevel kun var få længder efter vinderen”.

”Spørgsmålet er om han står  de 2400 meter, for han har aldrig løbet længere end de 1750 meter på Bro Park”.

”Jeg håber, at der kommer vand til på lørdag, men helst inden løbene. Med et så stort felt vil jeg foretrække, at Scandinavian Open afvikles i tørvejr”, sammenfatter Flemming Velin.

Mens Giuseppe Piazzi i juni vandt Falkonertjenesten.dk Pokalløb (L) for Sara Slot, var 3-årige Christmas tredje i Stockholms Stora Pris (Gr.3) for Jacob Johansen.

På lørdag Oliver Wilson i sadlen på Giuseppe Piazzi, mens Per-Anders Gråberg rider Christmas med vigtige 4,5 kilos aldersvægtlettelse.

Jacob Johansen sidder i stedet op for sin arbejdsgiver Lennart J:r Reuterskiöld og rider danskopdrættede Gold Tyranny, der gæster Klampenborg for første gang i livet.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top