fbpx

Wilshire Boulevards første vinder

Med en ganske let sejr i hænderne på Carlos Lopez, blev 2-årige Midnight Oil onsdag eftermiddag den første vinder efter førsteårgangshingsten Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor), der er trekvartbror til Coolmores Gruppe-1-vinder Zoffany (Dansili).


Midnight Oil bliver Wilshire Boulevards første 2-årsvinder under Carlos Lopez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Patrick Wahl-trænede Midnight Oil fik serveret en perfekt indvendig rejse i det fem heste store felt, og allerede kort inde i opløbet var han trukket et spor ud i banen og havde reelt afgjort løbet, som blev redet over 1400 meter græs.

Lopez sænkede hænderne i god tid før målstregen og lod Wilshire Boulevard-sønnen sejre med en let længde foran Globemaster (Zaahid), som kom med en andenplads fra et maidenopgør over 1200 meter på Bro.

Yderligere trekvart længde efter fulgte Jessica Longs debutant Monsieur Vic (Lawman) foran Hawker Hunter (Appel Au Maitre) og Knight Of Luck (Mukhadram).

Sejren var 50.000 kronor plus ejerbonus værd for Stall Direkt, der betalte 100.000 svenske kronor for den sorte vallak på SÅEFs Åringsauktion på Happy Tammsvik i fjor.

Midnight Oil er ud af Breeders’ Trophy Juvenile-2’eren Latitude (Lateral), og opdrættet af Helena og Tor Harry Sigfridsson, der ligeledes har opdrættet moderen.

Latitude, som selv er halvsøster til den svenske Oaks-vinder Obrigada (Gloria De Campeao), er i forvejen mor til talentfulde Alchemist (Sinndar), der i en alder af fire år har vundet tre gange og er oppe i et handicap på 83 efter sin seneste sejr på Bro Park den 21. juli.

Også Alchemist ejes af Stall Direkt, men hér er det Roy Arne Kvisla der står for træningen.

Midnight Oil med Stall Direkt, træner Patrick Wahl og assistent Tina Henriksson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Det var i øvrigt anden 2-årsvinder for opdrætterparret Helena og Tor Harry Sigfridsson inden for en uge, idet de også står bag Niels Petersen-trænede Ascot Brass (Juniper Tree), der aflagde maidentitlen i første forsøg på Øvrevoll i torsdags.

Og Ascot Brass er netop en halvsøster til Midnight Oils mor Latitude.

Wilshire Boulevard vandt som 2-årig Anglesey Stakes (Gr.3) og var anden i Gimcrack Stakes (Gr.2) og fjerde i Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1) for Aidan O’Brien på Ballydoyle, inden Flemming Velin importerede ham til Danmark forud for 3-årssæsonen.

Velin ejer stadigvæk hingsten, der er opstaldet på York Stutteri og nu har sin første, meget lille årgang på banerne.

“Han har rent faktisk kun fem 2-årige afkom i 2019, hvoraf de tre allerede har startet. Midnight Oil har nu vundet, Targaryen var anden bag Ascot Brass på Øvrevoll i torsdags og King George var tredje på Klampenborg forrige lørdag. Det synes jeg godt man kan kalde en god start med meget beskedne muligheder”, siger York Stutteris Alexander Elsass, som også glæder sig over, at Galileo-sønnen Juniper Tree ud af sin første klassiske årgang på bare 25 heste er repræsenteret ved hele fem af disse i The Macallan Dansk Derby på søndag.

Også Patrick Wahl var godt tilfreds med Midnight Oil, der er staldens fjerde 2-årsvinder i 2019 i kølvandet på Future Stars-vinderen Silent Night (Night Of Thunder), samt Rise N Shine (Barocci) og Mayambo (Barocci).

“Han vandt nok i virkeligheden noget lettere end det egentlig så ud, og Carlos mente, at der var masser tilbage i tanken. Han matches mod SM, Breeders’ Trophy Juvenile og Auktionsløbet her på Bro Park”, kommenterede træneren.



MIDNIGHT OIL (SWE)
sort vallak 2017
v. Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor)
1. mor Latitude (Lateral)
2. mor By The Book (Definite Article)
3. mor Blazing Soul (Common Grounds)
Søskende i Skandinavien: Alchemist (83), Jesse The Body (63).
1 sejr på Bro Park i 2 starter.
1. karrieresejr i 2 starter.
86.800 DKK.
Ejer: Stall Direkt.
Træner: Patrick Wahl.
Opdrætter: Tor Harry Sigfridsson.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top