fbpx

Oaks-opvisning af Nouvelle Lune

Det gav et flashback til august 2014, hvor Amie Noire vandt Svenskt Oaks med 10 længder for Stall Perlen og Wido og Jan-Erik Neuroth. Nu hed hoppen bare Nouvelle Lune og hun vandt med 12.


Nouvelle Lune og Jan-Erik Neuroth vinder Svenskt Oaks med 12 længder. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sea The Moon-datteren kom fra en sjetteplads i Svenskt Derby, men var spillernes klare forhåndsfavorit til førstepræmiens 700.000 kronor i Svenskt Oaks.

Jan-Erik Neuroth tog det roligt fra start på ryggen af den mørkebrune hoppe, alt imens det gik stærkt foran med She’s Shameless i front under Manuel Martinez. Udgangstempoet endte dog med at slå bunden ud af She’s Shameless, der siden faldt helt fra og sluttede sidst.

I stedet var det op til Vanja Sandrups Powerpoint (Juniper Tree) at udfordre Nouvelle Lune i opløbet, men der var intet at stille op mod stortalentet, som på trods af, at Jan-Erik Neuroth tidligt rejste sig helt op i bøjlerne og gjorde sejrsgestus, alligevel kom i mål 12 længder før Powerpoint.

På tredjepladsen fulgte Beau Nuage (Mukhadram), der ligesom Nouvelle Lune ejes af Stall Perlen og trænes af Wido Neuroth, mens Patrick Wahls Jamaica (Barocci) blev fjerde foran Lennart J:r Reuterskiölds Wings Of Love (Mingun).

Jan-Erik Neuroth både jublede og var rørt til tårer efter Oaks-triumfen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Nouvelle Lune startede for syvende gang i karrieren og vandt for tredje gang.

Tidligere på året besøgte hun Jägersro for første gang og vandt Becky Moss Fillies Mile over 1600 meter med største lethed, men siden var der stille omkring hende frem til Norsk 1000 Guineas, hvor hun som favorit var fjerde gennem mål.

Siden fulgte sjettepladsen i Svenskt Derby og i dag sejren i Svenskt Oaks, hvilket bragte hendes samlede præmiesum op over en million svenske kronor.

“Kan man bede om mere?”, spurgte Stall Perlens Magne Jordanger retorisk.

“Vi vidste nok inderst inde, at hun ikke var 100% klar i Svenskt Derby, men i dag viste hun hvor god hun er, og nu bliver det spændende frem imod Norsk Derby”.

Stall Perlen vandt for præcis 10 år siden også Svenskt Oaks med La Zona (Singspiel), og de fulgte både op med Amie Noire (Soldier Of Fortune) i 2014 og senest Angel Love (Pivotal) i 2016.

Både La Zona og Amie Noire er fortsat i Stall Perlens eje som avlshopper, mens Angel Love endnu er aktiv væddeløber.

Bente Jordanger og Wido Neuroth tager imod endnu en svensk Oaksvinder i Nouvelle Lune. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Selv om Stall Perlen måske først og fremmest er symboliseret ved champions som Valley Chapel, Sir Lando og Appel Au Maitre, er det imponerende hvor mange tophopper de sammen med Wido Neuroth har præsenteret igennem årene.

Læg dertil danskopdrættede Appelina, der i torsdags vandt Lanwades Stud Stakes (L) for tredje år på stribe.

Mens trænersønnen Jan-Erik var rørt til tårer efter sin tredje sejr i Svenskt Oaks, var Wido Neuroth mere nøgtern.

“I dag passede banen hende bedre end på Derbydagen. Hun er let hoppe, som også er nødt til at få let bane når hun starter på græs. Derfor er det op til vejrudsigten om hun kommer til start i Norsk Derby”.

Nouvelle Lune blev købt som åring i Baden-Baden gennem Stall Perlen og Wido Neuroths mangeårige samarbejdspartner, den irske agent Peter Doyle, og hun er andet afkom ud af Listed-vinderen Nouvelle Neige (Big Shuffle), der selv er ud af Listed-vinderen og Preis der Diana (Gr.1)-placerede Nouvelle Fortune (Alzao).

Hoppen tilhører første årgang efter den tyske Derby (Gr.1)-vinder Sea The Moon (Sea The Stars), som allerede har opnået enorm succes og meget tidligt var fuldt booket til årets bedækningssæson på Lanwades Stud, hvor han atter stod til blot 15,000 pund.



NOUVELLE LUNE (GER)
Mørkebrun hoppe 2016
v. Sea The Moon (Sea The Stars)
1. mor Nouvelle Neige (Big Shuffle)
2. mor Nouvelle Fortune (Alzao)
3. mor Nouvelle Reine (Königsstuhl)
2. sejr på Jägersro i 3. start.
3. karrieresejr i 7 starter.
1.003.518 SEK.
Ejer: Stall Perlen.
Træner: Wido Neuroth.
Opdrætter: Gestüt Görlsdorf.
Købt for €180,000 på BBAG Yearling Sale i Baden-Baden, 2017.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top