fbpx

“Jo længere han løber, jo bedre bliver han”

Med en knusende overlegen sejr i søndagens Hurricanelöpning på Jägersro, rundede Lone Kaj-Nielsens Derbyvinder Red Cactus 2,8 millioner svenske kronor i samlet præmiesum.


Red Cactus og Carlos Lopez på vej mod en overlegen sejr i Hurricanelöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Genforenet med Carlos Lopez var Hard Spun-sønnen altid med fremme undervejs lige bagved førende Plantstepsdream (Planteur).

Per-Anders Gråberg sørgede for at trække så meget af tempoet ud af opgøret som muligt med Malmö Stads Pris-vinderen, men da Red Cactus engagerede sin konkurrent på bagsiden var han hurtigt forbi.

Plantstepsdream holdt dog godt ved mod løbets afslutning og så yderligere kun sin staldkammerat All Run (Zoffany) gå forbi til andenpladsen.

Red Cactus vandt det 2650 meter lange opgør med fem længder, og All Run havde igen fem længders afstand til Plantstepsdream, hvorefter der blev 10 længder til St Paul De Vence (Lawman) på fjerdepladsen.

Som femte fulgte Orb Craft (Mastercraftsman) før Deadline Day (Line Of Deadline), Leo The Lion (Reliable Man) og Jazz Explosion (Red Jazz).

Red Cactus og Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Med triumfen i Hurricanelöpning formåede Red Cactus altså at vinde to af de tre ben i Sveriges Derbyserie, og alene i Svenskt Derby og Hurricanelöpning har han tjent to millioner kronor til Lone Kaj-Nielsen.

“Jo længere han løber, jo bedre bliver han”, sagde Carlos Lopez, der var udelukket på den svenske Derbydag og dermed missede chancen for at vinde Svenskt Derby for fjerde år på stribe.

Det var i øvrigt dagens tredje for Lopez, der tidligere både triumferede i Lambada Cup med 2-årige Nocentsinkentucky og i 3-årshandicap med Es Raco, begge sadlet af Francisco Castro.

Carlos Lopez fik sin egen “Derbyrevanche”. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

“Jeg kender Red Cactus så godt, for jeg var i Dubai med ham i vinter, og det hjalp ham meget udviklingsmæssigt. Han virker altid lidt stiv i starten af løbene, men det bliver bedre undervejs og når først han strækker rigtigt ud er han fantastisk”, fortsatte Calitos og blev suppleret af træner Bent Olsen:

“Lige nu har vi ikke andre fremtidsplaner, end at han fortjener endnu en tur til Dubai til vinter. Det er meget muligt, at han drosler ned i træningen nu og bliver forberedt til rejsen mod Meydan”.

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen tilbage i vindercirklen på Jägersro med Red Cactus. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

“Jeg kan godt lide Dubai. Det kan hestene også, og ikke mindst træneren. Tænk sig, at Bent tog på auktion og ud af alle de heste netop fandt Red Cactus til mig”, tilføjede Lone Kaj-Nielsen, som var med på turen til Doncaster i fjor, hvor Bent Olsen efter en nervepirrende budduel med Marc Stott fik hammerslaget på 80,000 pund for den fukse hingst på Goffs UK Breeze Up Sale.

Lone Kaj-Nielsen bliver heller ikke let at bide skeer med i Sveriges samlede ejerstatistik, hvor hun med søndagens halve million svenske kronor nu har rundet 3,2 millioner totalt med otte sejre i 20 starter.

Red Cactus og Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Udover Red Cactus har det naturligvis været 4-årige Learn By Heart, der har bidraget voldsomt til indtjening med sin sejr i Stockholms Stora Pris (Gr.3).

Også Bent Olsen stiler mod sit første svenske trænerchampionat i karrieren.

Med mere end 3,5 millioner på kontoen presses Olsen kun af Wido Neuroth, der også havde en fremragende søndag på Jägersro med sejr i Jägersro Cup med Pas De Secrets og både første- og tredjepladsen i Svenskt Oaks med Nouvelle Lune og Beau Nuage, hvilket tilsammen indbragte over en million på præmiekontoen.



RED CACTUS (USA)
fuks hingst 2016
v. Hard Spun (Danzig)
1. mor Strut The Canary (Mineshaft)
2. mor Flash Of Fashion (Petionville)
3. mor Danzigs Fashion (A Native Danzig)
Fjerde sejr på Jägersro 5 starter.
Femte karrieresejr i 12 starter.
2.816.523 SEK.
Ejer: Lone Kaj-Nielsen.
Træner: Bent Olsen.
Opdrætter: Oliver S. Tait.
Købt for £80,000 på Goffs UK Breeze Up Sale 2018.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top