fbpx

“Vi vil prøve igen – med et nyt oplæg”

Problemer med hestetransporten og et mange timer langt ophold på den tyske “autobahn” på vejen til England var en del af den ufortalte historie omkring Irish Trilogys start i Bonhams Thoroughbred Stakes (Gr.3) på Glorious Goodwood.


Irish Trilogy og Carlos Lopez vinder Dansk Galops Auktionsløb foran Aperola og Valentin Apache. Foto: Burt Seeger.
Irish Trilogy. Foto: Burt Seeger.

“Vi er kommet godt hjem nu, men det var en meget lang tur”, fortæller Nina Lensvik søndag morgen til GalopSport.

“På vejen til England fik vi pludselig problemer med transporten. Vi endte et sted hvor ingen talte engelsk og ventede meget længe på hjælp. Irish Trilogy måtte blive inde i bilen under hele forløbet – også da bilen endelig blev undersøgt og repareret”.

Den lange rejse til England satte sine tydelige spor. Ikke mindst i paddocken før løbet, hvor Irish Trilogy var meget stresset og brugte mange kræfter.

“Det gik ikke som vi havde håbet, men jeg er stolt af hestens præstation med hele forløbet taget i betragtning. Vi tog chancen, vi ville gerne rejse ud med ham og have oplevelsen. Og vi vil prøve igen – med et nyt oplæg, hvor vi sender hesten af sted et par uger før starten”, fortsætter Nina, der både før og efter løbet fik mange positive ord med på vejen og oplevede stor støtte fra både Svensk Galopps direktør Fredrik Reuterskiöld og sportschef Dennis Madsen, som var med på Goodwood.

“Det bliver i hvert fald ikke sidste gang vi rejser udenlands med staldens heste. Tværtimod har vi fået mod på mere, og drømmen er, at få flere nye heste, der kan være med på internationalt niveau”.

“Irish Trilogy holder uden tvivl Gruppe-3-klasse her i Skandinavien, men i England skal vi nok ned på Listed-niveau for at kunne være med. Det har været en erfaringsrig tur, og jeg er glad for, at vi tog chancen”.

Carlos Lopez på ryggen af Irish Trilogy med Nina Lensvik ved siden. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Nina Lensvik med Irish Trilogy og Carlos Lopez på Meydan i Dubai. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Planen for Irish Trilogy i resten af sæsonen?

“Han skal højst sandsynligt bare starte en enkelt gang mere i år, og det bliver i et ordinært 3-årsløb hvor han vil stå godt til og få en let opgave”.

“Derefter starter forberedelserne til en ny rejse mod Dubai, og han skal overvintre på Meydan igen”, erklærer Nina Lensvik, som også er ved at gøre klar til skandinavisk debut til staldens nyeste indkøb, den 3-årige Invincible Spirit-søn Sanary, der i sidste måned blev købt for 100.000 euro på Arqanas Summer Sale i Deauville.

“Hans første start bliver højst sandsynligt i Göteborgs Stora Pris over 1400 meter græs den 18. august, og så bliver han meldt i Nickes Minneslöpning på Cup-dagen i Stockholm den 22. september. Han er en virkelig god hest, som indtil videre nu bare cantrer væk fra de heste han træner sammen med”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top