fbpx

Laureas Deutsches Derby

Søndag eftermiddag fik Eduardo Pedroza omsider sin første sejr i Deutsches Derby (Gr.1) med Andreas Wöhlers favorit, Scalo-sønnen Laccario.


Laccario trænes af Andreas Wöhler og er både ejet og opdrættet af Gestüt Ittlingen, som i den grad har sat sit præg på både den tyske og internationale avlshistorie.

Og netop Laccarios tyske Derbysejr på Hamburg-Horn er et glimrende eksempel på, hvordan historien har det med at gentage sig i galopsporten.

Den 3-årige hingst – som fortsat er ubesejret efter fire starter i 2019 – er efter Preis von Europa (Gr.1)-vinderen Scalo.

Scalo er ligesom Laccario ejet og opdrættet af Ittlingen og var igennem hele karrieren trænet af Andreas Wöhler.

Og Scalo er selv efter Ittlingen-legenden Lando (Acatenango), der i de samme rød-hvide farver vandt Deutsches Derby (Gr.1) foran Monsun (Surumu) i 1993.

Lando vandt syv Gruppe-1-opgør for Gestüt Ittlingen.

Året efter vandt Landos halvbror Laroche (Nebos) også Deutsches Derby (Gr.1), og atter et år senere blev de to halvbrødre nummer 1 og 2 i Preis der Privatbankiers (Gr.1).

Lando vandt syv Gruppe-1-opgør før han gik i stutteriet på Gestüt Ittlingen. Han afsluttede karrieren i november 1995 med sejr i Japan Cup.

Og hvorfor er Lando så speciel i netop denne sammenhæng?

Det er han fordi, at han ikke blot er farfar til Laccario.

Årets tyske Derbyvinders mormor, Shirley Heights-datteren La Donna, er nemlig halvsøster til Lando, og hun er selvfølgelig også et Ittlingen-opdræt ud af én af Tysklands mest betydningsfulde avlshopper nogensinde, Laurea (Sharpman) fra 1983.

Laurea, der altså nåede at blive mor til to tyske Derbyvindere, findes således på begge grene af Laccarios stamtavle – som tredjemor på begge sider!

Laurea var også opdrættet af Gestüt Ittlingen, som købte moderen Licata (Dschingis Khan) af Gestüt Webelsgrund efter afsluttet løbskarriere i sidste halvdel af 1970’erne.

Førstepræmien i 2019-udgaven af Deutsches Derby (Gr.1) var 390.000 euro – svarende til 2,9 millioner danske kroner.


Se Laccario vinde den 150. udgave af Deutsches Derby (Gr.1) herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top