fbpx

Mowerina-3’eren aflivet efter uheld på Klampenborg

Trænerparret Bettina og Kim Andersen måtte mandag tage den tunge beslutning at aflive den 3-årige hoppe My Shy Girl (Kahyl) efter et drastisk uheld under løbene på Klampenborg.


My Shy Girl, der sluttede tredje bag Queen Rouge og Good Look i det klassiske Mowerinaløb i midten af maj, kom tilbage til stalden med fem brækkede ribben og en blødning i lungen.

“Jeg er dybt, dybt rystet og vred”, siger Bettina Andersen.

“Hesten løb med flere brækkede ribben og en blødning i lungen – hun kan ikke undgå at have lidt, og det er simpelthen så synd. Hun skulle aldrig have startet”.

Bettina Andersen med 2-årige My Shy Girl (Kahyl). Foto: Burt Seeger.
Bettina Andersen med My Shy Girl før 2-årssæsonen i fjor. Foto: Burt Seeger.

My Shy Girl kom løs og blev torpederet af en anden hest inden hun blev indfanget og fik grønt lys til at deltage i løbet. Jeg havde ikke en chance for at afværge det, da jeg var i gang med at sadle en anden hest op” fortsætter Bettina.

Seancen med uheldet og de løse heste omkring målstregen og pull up-gården skete, da det orkester som skulle spille til ære for HKH Prinsesse Benedikte, gjorde nogle af hestene forskrækkede på vej til start.

“Jeg har fuld forståelse for, at der skal laves tiltag på banen med orkester med mere, men der skal også være styre på tingene. My Shy Girl var forsikret, men det tænker ejerne ikke på nu. De var så glade for hende og er helt knuste – ligesom alle os andre i stalden”.

“Og som om det ikke var nok, så blev Red Beauty skadet i ryggen i går, og hendes tid som væddeløber kan være forbi. Hun kommer i hvert fald ikke ude mere i år”, afslutter Bettina Andersen, som på lørdag sender My Shy Girls helsøster My Little Sister ud i sin 2-årsdebut for My Stable.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top