fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 22. juni.

Lørdagen i hovedkvarteret indledes med årets første 2-årsløb i Danmark, der samtidig er første afdeling af V4-spillet. Fem deltagere fra fem forskellige trænere er med.

Bent Olsen fik i slutningen af april hammerslaget på 130,000 pund for The Factor-sønnen Grey Flash på Goffs UKs Breeze Up-auktion, og det var efter, at hingsten havde leveret en af auktionens hurtigste breeze up-tider på græsset i Doncaster.

Rafael De Oliveira er tilbage som fast mand i stalden hos Bent Olsen, mens Elione Chaves er tilbage som førstevalget hos sin tidligere arbejdsgiver Francisco Castro på Jägersro, så at jockeyaftalerne ser lidt anderledes ud end normalt er der altså en god forklaring på.

Grey Flash bliver min favorit hér, men Castros deltager Radiant Carlras skal ikke undervurderes. Hun har fordel af et prøveløb i kroppen fra Jägersro, hvor hun gik de 800 meter på under 50 sekunder og var foran Maid, som var anden i sin debut på Jägersro i onsdags.

Radiant Carlras er helsøster til én af sidste sæsons bedste 2-årige heste i Danmark, Nokengang, og hun kommer uden tvivl velforberedt.

Søren Jensens Totally Convinced er helbror til Produce Stakes-vinderen Mont Rose og to øvrige 2-årsvindere, så også her er der tegn på masser af fart.

Aarhus-gæsten Chief In Command har heller ikke sin fart fra fremmede – moderen Danseuse Et Toi vandt Skandinavisk Opdrætningsløb som 2-årig og har tidligere produceret tidlige typer som Loire og The Danish Girl.

Helle Christensen formår også at sætte en 2-årig op første gang, og hun har en interessant kandidat i Starlight Runner, som er ud af en søster til trænerens velkendte storløbsvinderne Runner Runner og Harmonia.

I V4-spillet sætter jeg min lid til to heste – Grey Flash og Radiant Carlras.

Tips: 4 Grey Flash – 3 Radiant Carlras – 2 Chief In Command – O: 1 Totally Convinced.


Hér fortsættes Ole Larsens Young’s Riders’ Championship-serie, og med den nuværende staldform ser det godt ud for Brian Wilsons duo Royal Zem og Ladys Choice. Sidstnævnte kommer med en glimrende tredjeplads fra græsset i Göteborg og må være tæt på sin første sejr siden 2-årssæsonen nu.

Royal Zem gør det fint og stabilt og udnytter de to kilos lettelse Alan Wallace har med sig.

Four Dragons bliver interessant at se på græsset, og så kan hverken Vejovis eller Easter Surprise udelukkes. Jeg har heldigvis plads til samtlige otte deltagere i V4-spillet.

Tips: 1 Royal Zem – 6 Ladys Choice – 7 Vejovis – O: 2 Four Dragons


Det bliver ikke nemmere i dette klasse 5-handicap over 1600 meter. Jeg vælger Mink’s Chanel, Houdinithemagician og Miss Else – men har dit system plads til flere garderinger er det nok hér de skal anvendes.

Tips: 10 Houdinithemagician – 12 Miss Else – 4 Tumblin’ Dice – O: 7 Mink’s Chanel


V4-kuponen koster 192 kroner per hest i sidste afdeling. Jeg vælger Warp Core, Heart Of Baileys, Negroamaro og Exquest.

På V5 bliver der til gengæld plads til samtlige.

Tips: 4 Heart Of Baileys – 1 Warp Core – 8 Exquest – O: 5 Negroamaro


Anden afdeling af Ole Larsen Young Riders’ Championship ligner en god opgave for Nephertiti og Andreas Tapia Dalbark. Hoppen har vundet halvdelen af årets fire starter og gør det meget stabilt mod gode formheste hver gang.

Det samme kan siges om Frost, der var et par længder bagved Nephertiti senest. Jeg forsøger mig med disse to på kuponen med Wyclef og Starka som de to øvrige i tipsrammen.

Tips: 7 Nephertiti – 1 Frost – 4 Starka – O: 5 Wyclef


Talisman er inde i en forrygende udvikling, og at det nok langt fra er slut endnu indikeres klart ved, at Bent Olsen har meldt ham i Scandinavian Open. Skal Talisman har præmieforhåbninger i Danmarks internationale Gruppe-3-opgør den 10. august, skal han også vinde dette handicap, og alt tyder på at det bliver sådan.

Det kræver dog, at han kan vise noget mere end sit nye handicap på 80, for han står noget dårligere til overfor staldkammeraten Hongkong Honcho i forhold til deres seneste møde, og de ekstra 200 meter vil uden tvivl komme Hongkong Honcho til gode.

Også Fighter Carlras kan rent matematisk vende formen på Talisman fra deres møde den 4. maj. Shabbah afsluttede forrygende i sæsondebuten på Klampenborg og kan potentielt sænke mange V5-spillere. Med disse heste på kuponen kan jeg heller ikke gå uden om Magnum, Loveatfirstsight, Garcon og French Warrior, så samtlige kommer med.

Tips: 1 Talisman – 5 Hongkong Honcho – 3 Fighter Carlras – O: 4 Shabbah


Endnu en Derbytest. Silverstone vandt helt efter behag med seks længder i sin første start over 2200 meter, og det er svært at se hende besejret hér.

Værste konkurrent kan blive Dragon’s Den, der nu forsøges over længere distance for første gang. Han kommer med en fjerdeplads fra Dansk 2000 Guineas og har uden tvivl talent.

Aristoteles bliver glad for 400 meter ekstra at løbe på, men der skal også en del ekstra til forhold til præstationen senest, såfremt han skal kunne true en hest som Silverstone.

Burre og Polunin har begge fået debuten overstået og kan fortsat rumme forbedring.

På V5 “banker” jeg Silverstone.

Tips: 2 Silverstone – 4 Dragon’s Den – 1 Burre – O: 5 Aristoteles


Championtræner Bent Olsen kan meget vel have vundet de to løb der fører op til løbsdagens finale, og også her ser det ud til at han får et besøg i vindercirklen.

Prinsesse Kia kommer med to andenpladser på stribe og er her ude over lidt kortere distance. Staldkammeraten The Winther Storm står nærmest til på tallet, men de 1400 meter ser ud til at være for kort.

Mogens kan vise sig at være farligst imod favoritten – han skal vende formen fra deres seneste møde, men de 1400 meter er sikkert en større fordel for ham end for Prinsesse Kia.

Det koster 208 kroner per hest til slut, så jeg vælger både Prinsesse Kia og Mogens.

Tips: 5 Prinsesse Kia – 3 Mogens – 4 Giant Sally – O: 1 The Winther Storm


V4 – stort forslag

V4-1: 3-4
V4-2: Alle 8
V4-3: 7-10-12
V4-4: 1-4-5-8

384 rækker – 768 kroner


V4 – mindre forslag

V4-1: 4 Grey Flash
V4-2: 1-2-6-7-8
V4-3: 7-10-12
V4-4: 1-4-5-8

60 rækker – 120 kroner


V5

V5-1: Alle 13
V5-2: 1-7
V5-3: Alle 8
V5-4: 2 Silverstone
V5-5: 3-5

416 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top