fbpx

“Jeg tror første sejr kommer på onsdag”

Paul Fitzsimons har endnu ikke vundet løb efter overtagelsen af Hans Adielssons træningsetablissement på Jägersro, men det skal der laves op på onsdag eftermiddag i Stockholm.


Joker Face/Carlos Lopez holder Two Eyed Jack/Jacob Johansen bag sig i opløbsstriden. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Joker Face besejrer herover Two Eyed Jack på Jägersro i fjor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Joker Face har en vældig god opgave”, vurderer Fitzsimons om én af sidste års bedste 2-årige heste i skandinavisk træning.

Hallucinate-sønnen, der er halvbror til søndagens Listed-vinder I Kirk og til den svenske 1000 Guineas-vinder Pocahontas Face, indleder sin klassiske sæson med et handicap på 80. Et tal der blev opnået gennem tre sejre i syv starter og afslutningsvis en tredjeplads i Svenskt Kriterium bag Two Eyed Jack og søndagens Mowerina-triumfator Queen Rouge.

Joker Face har trænet helt efter bogen, og jeg har valgt en forholdsvis blød opgave til ham i sæsondebuten”, siger Paul.

Paul Fitzsimons. Foto: Stefan Olsson.
Paul Fitzsimons. Foto: Stefan Olsson.

Joker Face møder hele 14 konkurrenter i forprøven til det svenske 2000 Guineas – heriblandt Niels Petersen-trænede C’Est La Vie (Center Divider), som imponerede med en ganske let tre længders sejr i sin væddeløbsdebut på Øvrevoll den 9. maj.

”Det er den eneste start Joker Face skal gøre inden Svenskt 2000 Guineas, og han må have en topchance – mit bedste bud på en sejr på onsdag”.

Fitzsimons bringer også Ching Ching Lor med sig til Sveriges hovedstad.

”Den har fungeret fint tidligere på Bro Parks dirt track, men skuffede mig senest efter en ellers rigtig god sæsondebut. Han kan være med langt fremme, men Joker Face er afgjort vores bedste kort”.


John O'Kelly har taget navneforandring til Johnnybegood. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Johnnybegood. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Jeg er generelt ret godt tilfreds med mit materiale, og vi har købt nogle spændende ungheste i Irland og England”, siger Paul Fitzsimons, som ikke er lige på trapperne med talentfulde Johnnybegood – endnu en hest han har overtaget fra sin forgænger.

”Han er i øjeblikket på vel 75 procent af sin formåen, og jeg vil have ham helt klar når han starter. Efter min mening er han en klart bedre græshest, og helst over 2400 meter”.

”Jeg synes desværre ikke, at der er så mange løbstilbud til ham, med mindre jeg tager til Norge – så det kan være, at vi sæsondebuterer ham i Tyskland”, afslutter ireren.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top