fbpx

Deutsches Derby. Dansk Derby

Niels Petersen fejrede en strålende 17. maj med sine to 3-årige stortalenter Privilegiado (Sea The Moon) og Wishformore (Center Divider). Heste, der nu kan have kurs mod Hamborg og Klampenborg. Også Cathrine Erichsens tophoppe Seaside Song imponerede på Nationaldagen.


I sæsonens første græsløb på Øvrevoll gav 3-årige Privilegiado vægt hele vejen rundt, men han overvandt både dette og en lidt akavet start under Rafael Schistl.

Privilegiado var fortsat sidst ind på opløbsstrækningen, men Schistl red iskoldt indvendigt og havde som sidste mand sin hest af biddet. Op mod målstregen havde brasilianeren fuld kontrol med sine konkurrenter, og Sea The Moon-sønnen sejrede ganske sikkert med en halv længde før godt afsluttende Nathless/Jacob Johansen og en også godt gående Topas Royal/Jan-Erik Neuroth.

Privilegiado gav henholdsvis seks og fem kilo til sine to nærmeste konkurrenter, og han byggede stærkt videre på sin 2-årsform fra i fjor, hvor hans to første starter resulterede i sejre i The Heatherwold Cup og Norsk Kriterium, inden han måtte bøje sig med en halv længde mod Irish Trilogy i Vinterfavoriternas Pris.

Privilegiado er meldt i tre Derbies henover sommeren. Deutsches Derby (Gr.1) i Hamborg i starten af juli, Svenskt Derby på Jägersro i midten af juli og Norsk Derby (L) på Øvrevoll i slutningen af august.

Kredsen bag den fukse hingst sprang i 2016 over Svenskt Derby (L) med Our Last Summer, der i stedet forsøgte sig i Deutsches Derby (Gr.1) på Horner Rennbahn og endte som sjette. Siden gik Our Last Summer til Øvrevoll og vandt Norsk Derby.

Forinden havde Our Last Summer sæsondebuteret i netop Nationaldagens 3-årsløb 17. maj, og også med Rafael Schistl som jockey.

Om historien skal gentage sig og Privilegiado skal findes på startlisten til Deutsches Derby (Gr.1) er endnu ret svært at spå om, men ingen tvivl om, at Nils Petter Gill, Kolbjørn Selmer og Niels Petersen kommer til at overveje det kraftigt.

Privilegiado blev købt for 67,000 euro på Arqanas oktoberauktion i 2017 igennem Morten Buskop Bloodstock, som i fjor ligeledes købte hingstens lillebror efter Iffraaj for 38,000 euro på samme auktion.

Reprise: IFAR 3-årsløp


PRIVILEGIADO (GB), fuks hingst 2016 v. Sea The Moon (Sea The Stars)
1. mor Scarlett’s Pride (Singspiel)
2. mor Brisk Waters (Saratoga Six)
3. mor Lyrism (Lyphard)
Tredje sejr på Øvrevoll i tre forsøg. Tredje karrieresejr i 4 starter. 402.955 NOK.
Ejer: Stall Bright Side Of Life. Træner: Niels Petersen. Opdrætter: Haras du Bourgeauville.
Købt for €67,000 på Arqana October Yearling Sale i 2017.


Stutteri Hjortebo-opdrættede Wishformore (Center Divider) efter sejren i ITM Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Foto: Øvrevoll.
Stutteri Hjortebo-opdrættede Wishformore (Center Divider) efter sejren i ITM Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Foto: Øvrevoll.

Wishformore uden konkurrence

Som halvbror til Suspicious Mind og Call Of Duty har forventningerne til Privilegiados jævnaldrene staldkammerat Wishformore altid været store.

I fjor debuterede Center Divider-sønnen med en let sejr over 1370 meter græs, hvorefter han sluttede fjerde i Svenskt Kriterium bag Two Eyed Jack, Queen Rouge og Joker Face.

Nu sæsondebuterede Wishformore over 1800 meter i ITM Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, og han kan fortsat kalde sig ubesejret på græs efter en uovertruffen opvisning.

Lige som Privilegiado kom han lidt skævt ud af startboksen og indledte opgøret næstsidst i feltet, men Rafael Schistl fandt hurtigt vej indvendigt på bagsiden og havde ved indgangen til opløbet allerede kontrol over opgøret.

Schistl havde mere travlt med at se sig tilbage efter Jan-Erik Neuroth på Candyflower, end han havde med at fange foranliggende Perfect Illusion og Mackjack.

Denne opgave sørgede Wishformore selv for, og jockeyen behøvede aldrig at tage et eneste ridetag for at vinde knusende overlegent med fire længder til netop Candyflower, som afsluttede bedst af de øvrige.

Førstepræmien var 95.000 norske kroner værd for Nils Petter Gills Stall Bonne Nuit, og nu kan der for alvor drømmes om en ny Derbysejr på Klampenborg.

ITMs Alex Cairns omgivet af Nils Petter Gill og Niels Petersen. Foto: Øvrevoll.
ITMs Alex Cairns omgivet af Nils Petter Gill og Niels Petersen. Foto: Øvrevoll.

“Vi vidste jo godt, at han har høj kapacitet, men det blev lettere i dag end jeg troede. Jeg købte ham allerede som føl på Stutteri Hjortebo – han er jo halvbror til Suspicious Mind, og moderen havde gjort det godt hver gang hun var blevet bedækket med en ny hingst, så vi tænkte det skulle blive fint også med Center Divider”, sagde en glad Nils Petter Gill efter løbet.

“Han slægter sin bror på, og det var derfor jeg anbefalede Gill at købe ham allerede som føl. Vi har Dansk Derby og Breeders’-serien som de største opgaver i år”, kunne Niels Petersen uddybe efter Nationaldagens anden 3-årssejr.

Rikstotos Morten Myhre var ikke sen til at udråbe Wishformore som ny favorit til Dansk Derby.

At den brune vallak er helt oppe i toppen af listen nu er der heller ingen tvivl om, og det gør det blot endnu mere spændende at følge den næste uges præstationer i den klassiske årgangstop.

Lørdag med Queen Rouge mod Silverstone i Mowerina, søndag med Two Eyed Jack i sæsondebut på Jägersro, derefter onsdagens sæsondebut til Joker Face på Bro Park samt næste søndags Jyllandsløb i Aarhus, hvortil der starterklæres mandag morgen.


WISHFORMORE (DEN), brun vallak 2016 v. Center Divider (Giant’s Causeway)
1. mor Fleur En Fleur (Hernando)
2. mor Flowering Stone (Akarad)
3. mor Fanny’s Cove (Mill Reef)
Anden sejr på Øvrevoll i to forsøg. Anden karrieresejr i 3 starter. 172.490 NOK.
Ejer: Stall Bonne Nuit. Træner: Niels Petersen. Opdrætter: Stutteri Hjortebo.


Stærk sæsondebut af Seaside Song

Cathrine Erichsen overtog før nytår Harbour Watch-datteren Seaside Song fra Lars Kelp, og hoppen gjorde årets første start i Fam. Einar Nagell-Erichsens Hoppeløp over 1800 meter.

Erichsen, der har døjet med sygdom i stalden her i foråret, ser nu ud til at være sluppet af med de fleste problemer, og i hænderne på Carlos Lopez viste Seaside Song sig bedst med lidt over en længdes afstand til Angel Love og High As A Kite.

Seaside Song fik 120.000 norske kroner for sejren.


SEASIDE SONG (GB), brun hoppe 2014 v. Harbour Watch (Acclamation)
1. mor Sea Chorus (Singspiel)
2. mor Island Race (Common Grounds)
3. mor Lake Isle (Caerleon)
Første sejr på Øvrevoll i tre forsøg. Sjette karrieresejr i 18 starter. 1.191.547 NOK.
Ejer: Stall Irish Coffee – Easy. Træner: Cathrine Erichsen. Opdrætter: Kenny Kok.
Købt for €24,000 euro på Goresbridge Breeze Up Sale i 2016.


Øvrige vindere

Nationaldagens øvrige vindere var Black Million (Gina Mathisen/Alan Wallace), Deecider (Tina Smith/Alan Wallace), Baltic Eagle (Wido Neuroth/Sandro de Paiva), Barny (Annette Stjernstrand/Kaia Ingolfsland) og Fiftyshadesfreed (Lennart Jarvén/Sandro de Paiva).


Repriser og resultater: Øvrevoll, fredag 17. maj

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top