fbpx

ZwickyLeaks. Jägersro, søndag 19. maj.

The Pope har vundet sine seneste tre starter – heraf de to i denne sæson – og i en alder af fem år ser han ud til fortsat at have udvikling gemt i sig. Hér får han et par konkurrenter der er svære at bedømme i form af 3-årige Orb Craft og Don’t Give In.

Orb Craft vandt første gang ude i fjor og var siden femte på græsset i Stockholm og igen femte tilbage på Jägersro mod Joker Face, Two Eyed Jack, Amon Ra og netop Don’t Give In. At sæsondebutere over 2400 meter mod ældre heste er ikke nogen let opgave, men både Don’t Give In og Orb Craft kommer uden tvivl velforberedte.

Don’t Give In giver samtidig trænerdebut til Nina Lensvik, som har overtaget ansvaret for 360 North Horse Racings heste fra Andrew Kidney.

Tips: 3 Orb Craft – 4 Don’t Give In – 5 Dancinginthesand – O: 7 The Pope


V64-spillet indledes med et Guldhandicap over 1200 meter, og det bliver ikke hér jeg sparer på garderingerne. Vanja Sandrups Sambaheat har vundet fem af sine otte karrierestarter, og hun har i tre forsøg hidtil aldrig tabt over 1200 meter på Jägersro. Det indgyder en vis respekt, og Sambaheat bliver mit førstevalg.

Susanne Berneklint har en ret interessant sæsondebutant i Warrior’s Reward-sønnen Martin, der akkurat som Sambaheat aldrig har tabt over 1200 meter på Jägersro. Martin har i det hele taget ikke tabt i karrierens to første starter, og han indleder sin 4-årssæson fra et handicap der potentielt kan eksplodere.

Hot Quality var foran Sambaheat da de mødtes i sæsondebuten, og selv om det var over 1600 meter er der ikke meget der tyder på, at den kortere distance er en bagdel for Hot Quality. No Comment har stadigvæk blot en enkelt karrieresejr i 29 starter, men han har masser af kapacitet. IKC Fiction vandt første gang ude på Øvrevoll og kommer fra en norsk stald i storform.

Hverken Bearhunter, Freemanip, Heavenly Pulse eller Honeymoon Honey bliver udeladt på mit store forslag, mens jeg på det lille forsøger at klare mig igennem med Martin, Hot Quality og Sambaheat.

Tips: 7 Sambaheat – 6 Martin – 5 IKC Fiction – O: 1 Hot Quality


I KIRK og alle de andre? Susanne Berneklints Dubai-helt er tilbage på Jägersro, hvor han vandt tre af sine fire starter i fjor. Hans præstationer på Meydan taler sit tydelige sprog, og lige nu findes der ganske enkelt ikke en sprinter i Skandinavien med I Kirks fart og klasse. Banker i V64!

Bag I Kirk ser det ret åbent ud med Breakdancer, Trickbag, Sarookh og Riwaj som de nærmeste.

Tips: 1 I Kirk – 5 Breakdancer – 7 Trickbag – O: 6 Riwaj


Malmö Vårhandicap over 2400 meter bliver et seværdigt opgør med de svenske Derbyvindere Nordic Defense og Bokan som fremtrædende deltagere – men kan de slå topvægten Pas De Secrets?

Jeg tror, at Wido Neuroth vinder dette løb og låser det på hans to deltagere. Pas De Secrets giver sig selv efter den fremragende opvisning i sæsondebuten 28. april. Stall Perlen har hidtil tre sejre i tre starter med deres heste på Jägersro i år, og det kan sagtens øges til fire ud af fire nu.

Bokan er dog ikke helt uinteressant. Derbyvinderen fra 2015 fik meget af sin sæson ødelagt i fjor og kom først rigtigt tilbage ud på efteråret. Ser man udelukkende på hans Jägersro-præstationer har han aldrig været dårligere end tredje i ni forsøg, og i fjor var han foran Pas De Secrets i SFK Jubileumslöpning (L) over dagens distance – vel at mærke fra lige vægt, mens han denne gang får fire kilo af sin staldkammerat.

Pas De Secrets har løb i kroppen og er førstejockeyens valg, så han får mit vindertip, men jeg har meget stor tiltro til et stort løb fra Bokans side.

Tips: 8 Pas De Secrets – 3 Bokan – 9 Arctic Waltz – O: 7 Nordic Defense


Efter sin sejr i Svenskt Kriterium i fjor har Two Eyed Jack overvintret som én af favoritterne til både Svenskt og Dansk Derby. At Queen Rouge vandt helt overlegent i sin sæsondebut på Klampenborg har ikke gjort Kriteriums-præstationen dårligere, og han får en god opgave at indlede sæsonen på nu.

Staldkammeraten Plantstepsdream viste ægte fighterhjerte senest og der kan sagtens gemme sig mere i ham, men han bør fortsat have et stykke vej for at kunne matche Two Eyed Jack.

Nipozzano var afgjort en af årgangens bedste i fjor. Han var nærmest Amon Ra i store opgør på Jägersro og anden til Red Cactus i Svealandlöpning. Sæsondebuten i Klampenborg blev ikke helt som forventet, men tilbage på Jägersro får vi sikkert den tidligere udgave af hesten at se igen.

Mr Stenson var rigtig god bagved Red Cactus og Jazz Explosion i sin kun anden karrierestart, og han ser ud til at kunne vokse med opgaverne frem imod Voterlöpning. Beach Road One var overlegen i sin debutsejr som 2-årig og indledte sæsonen fornuftigt hjemme på Bro Park. Han er svær at sætte ind i denne sammenhæng, men drager i hvert fald fordel af løb i kroppen.

Momento Carlras kan se tilbage på nogle rigtig fornuftige Jägersro-præstationer i fjor, og som nært relateret til den tidligere Pramms-vinder Plantagenet er det langt fra sikkert, at han på trods af sit lavere handicap ikke kan matche dagens konkurrenter på en god måde.

Tips: 4 Two Eyed Jack – 2 Nipozzano – 6 Momento Carlras – O: 5 Mr Stenson


Dagens – og forårets – hovedbegivenhed på Jägersro. Den tyske gæst Wonnemond vandt Nickes Minneslöpning (L) på Bro Park i fjor, hvor han henviste Plata O Plomo til andenpladsen. Nu mødes de på Plata O Plomos hjemmebane, og Plata O Plomo er tilmed blevet endnu bedre efter sit vinterophold i Dubai. Rollerne kan meget vel blive byttet om nu!

Lennart J:r Reuterskiölds duo Gold Tyranny og Be My Academy starter fra hver sin ende af boksen. Selv om startspor 12 på 1730 meter aldrig er en fordel, passer det alligevel bedre for store Be My Academy end hvis han skulle have startet indvendigt, og hans præstation i fjor som anden bag Victor Kalejs må ikke glemmes. Gold Tyranny blev bare bedre som sæsonen skred frem i fjor, men Pramms-distancen kan være lige det skarpeste for ham.

Appelina er feltets eneste hoppe og samtidig den deltager med højeste karriereindtjening. Hun besejrede Plata O Plomo i Peas And Carrots mile i fjor fra samme vægtbetingelser som nu, og hendes sejr i sæsondebuten var skræmmende god.

Red Hot Chili fulgte Plata O Plomo flot til dørs i et brag af et comeback, og med sit favorable startspor er Eishin Dunkirk-sønnen ikke langt væk.

Brownie fik en uheldig start på sæsonen, idet han blev generet på bagsiden i sin optakt til Pramms. Ifølge Bent Olsen træner den tidligere Pramms-vinder bedre end nogensinde, og vi ved selvfølgelig, at hesten har det i sig.

Hills And Dales blev redet vældig offensivt i sæsondebuten, men holdt alligevel ved på en forbløffende måde, og med et lidt anderledes oplæg denne gang er han tættere på Plata O Plomo end senest. Hans-Inge Larsen har også Perfect For You med, og han sluttede tre længder bag sin staldkammerat i Spring Mile (L).

Roy Arne Kvislas duo Kashgar og Victor Kalejs sæsondebuterede mod hinanden, og hér var Kashgar klart bedst som tredje bag Plata O Plomo og Red Hot Chili. Per-Anders Gråberg har dog ikke forladt sidste års Pramms-vinder Victor Kalejs, som vi nok ser fra en bedre side denne gang.

Endelig er der Niels Petersens Spitzbergen, som må siges at være den helt store joker. Vi har ikke set ham siden den 14. oktober i fjor, hvor han sluttede på klar afstand af Appelina og Plata O Plomo i Peas And Carrits Mile. Han har endnu ikke helt levet op til de store forventninger mod den ældre elite, men det skal heller ikke glemmes, at han i fjor vandt Spring Mile (L) og derefter var tredje i Pramms (L) bag Victor Kalejs og Be My Academy.

Tips: 5 Plata O Plomo – 3 Wonnemond – 12 Be My Academy – O: 2 Appelina


Der er flere interessante form-gæster fra Stockholm med i sidste afdeling af V64-spillet, og det bliver ikke nogen let afdeling at komme igennem. Sandra Brolins duo Amara og Arize kommer begge med sejre fra Bro Park. Fredrik Pedersens Oh Mambo Boy vandt på en god måde for Jacob Johansen, men skal ligesom Arize bære mange kilo på ryggen.

Blandt hjemmehåbene stikker Vanja Sandrups Ronja og Anne-Charlotte Presits’ Razello lidt ud. Ronja fik meget af sin 3-årssæson ødelagt, men hun gjorde en fornuftig figur i sæsondebuten over dagens distance og kan på en god dag vise en del mere end sit aktuelle handicap på 72.

Razello genforenes nu med Ulrika Holmquist, som i sine to første ridt på Academy Award-sønnen har opnået en sejr og en tredjeplads.

Tips: 7 Razello – 4 Ronja – 8 Amara – 11 Oh Mambo Boy


Både Wido Neuroth og Lennart J:r Reuterskiöld har to deltagere med her. Jan-Erik Neuroths valg, Deadline Day, aflagde sin maidentitel over dagens distance foran Leo The Lion og All Run den 28. april, men denne gang står Leo The Lion og All Run tre kilo bedre til og der kan sagtens blive ændret på resultatrækken.

Neuroths anden deltager, St Paul De Vence, nåede kun en enkelt start i fjor som fjerde bag Shenanigans over 1170 meter græs på Øvrevoll. Nu er det 2200 meter og dirt – altså helt anderledes forudsætninger, men Jan-Eriks valg af Deadline Day siger nok noget om styrkeforholdet.

Monaya vandt over 2200 meter i sæsondebuten og i en tid der var en smule bedre end Deadline Days.

Tips: 3 Leo The Lion – 1 Deadline Day – 6 All Run – O: 2 Monaya


Pramms-dagens sidste opgør er igen forbeholdt den klassiske årgang. Her må tiden være kommet for Powerpoint, som senest var anden bag Francisco Castros talentfulde Laudatur. Laudatur havde i sin første start været kort slået af Mr Stenson, som derefter også bekræftede den flotte form.

Francisca fik ikke den forventede gode sæsondebut på Klampenborg efter sin lange skadespause – nu forsøges hun på dirt, og som helsøster til Castros tidligere ubesejrede storløbsvinder Guaton bliver det naturligvis ret interessant. Staldkammeraten Bagre kan vinde, såfremt han har lært at springe ud af startboksen, hvilket kostede ham mange længder i både prøveløbet og debuten.

Alma C var kun to længder bag Powerpoint da de mødtes senest, og Grey Ascensions statistik over 1200 meter dirt er udmærket.

Tips: 3 Powerpoint – 7 Francisca – 2 Alma C – O: 8 Bagre


V64 – stort forslag

V64-1: Alle 9
V64-2: 1 I Kirk
V64-3: 3-8
V64-4: 2-4-5
V64-5: 1-2-3-5-11-12
V64-6: 4-7-8-11

1.296 kroner


V64 – lille forslag

V64-1: 1-6-7
V64-2: 1 I Kirk
V64-3: 3-8
V64-4: 2-4
V64-5: 2-3-5-12
V64-6: 4-7

96 kroner


V4 – stort forslag

V4-1: 3-8
V4-2: 2-4-5
V4-3: 1-2-3-5-11-12
V4-4: 4-7-8-11

144 rækker – 288 kroner


V4 – lille forslag

V4-1: 3-8
V4-2: 2-4
V4-3: 2-3-5-12
V4-4: 4-7-8-11

48 rækker – 96 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top