fbpx

Brocco i topform til Jydsk Champion Stakes!

Sandie Kjærs 5-årige Brocco vandt tirsdag aften karrierens tredje sejr, da han under Josefin Landgren slog Sir Danzbo og Princeton i Murermester Bo Rasmussens Åbningsløb på Fyens Væddeløbsbane.


Brocco/Josefin Landgren vinder foran Sir Danzbo/Lea Olsen. Foto: Gormfoto.dk
Brocco/Josefin Landgren vinder foran Sir Danzbo/Lea Olsen. Foto: Gormfoto.dk

Brocco hjemtog førstepræmiens 20.000 kroner med en længdes afstand til de nærmeste forfølgere, og det var efter at have været toneangivende hele vejen udvendigt for forrige sæsons Mowerina-vinder Intensity.

Intensity havde udspillet sin rolle ind på opløbet, hvor Brocco ufortrødent fortsatte, men angrebene kom dog stærkt til slut.

Sir Danzbo, der løb med 70 kilo på ryggen, holdt akkurat Princetons forrygende afslutning fra livet, mens også Queen Of Dreams og Cornelia var tæt på.

Cattleya, der kom direkte fra en tredjeplads i Klampenborgs Sceptre Stakes og var spillet til klar favorit i totalisatoren, endte lige uden for præmierækken med Tribute og Intensity bag sig.

“Jeg har lige meldt ham i Jydsk Champion Stakes på Jyllandsløbsdagen den 25. maj, og det bliver nu hans næste opgave”, sagde en glad Sandie Kjær, som både træner og delejer Brocco.

Sandie Kjær tager imod Brocco efter sejren. Foto: Gormfoto.dk
Sandie Kjær tager imod Brocco efter sejren. Foto: Gormfoto.dk

Efter tirsdagens sejr på Fyn kommer Brocco enten til at tangere eller overstige sit tidligere tophandicap på 77 – et tal han opnåede i sin optakt til Norsk Derby (L) i 2017, hvor han var trænet af Niels Petersen.

Brocco pådrog sig få dage før Derbyet en karrieretruende skade som betød, at han ikke startede mere i sin klassiske sæson og siden overgik til Sandie Kjær.

Her er Pour Moi-sønnen blomstret flot op igen – først i Sandies egen varetægt, derefter hos Ian Archer, og nu igen hos sin ejer i Holbæk-området.

Brocco er opdrættet i Irland og ud af avlshoppen Currentis – en Dylan Thomas-halvsøster til de to skandinaviske champions Hurricane Red (Hurricane Run) og Icecapada (Mastercraftsman).


Rita's Girl/Jacob Johansen holder hjem foran Frankthetank/Sara Slot. Foto: Gormfoto.dk
Rita’s Girl/Jacob Johansen holder hjem foran Frankthetank/Sara Slot. Foto: Gormfoto.dk

Double til Torben og Jacob

Torben Christensen havde booket Jacob Johansen til to ridt på sæsonens første løbsdag i Odense – og begge endte med sejr.

Først var Johansen bedst på ryggen af den 5-årige Harbour Watch-datter Rita’s Girl, som tog et gevaldigt ryk på sidste del af bagsiden og fik sat konkurrenterne så godt af, at et ellers fint comeback af Sara Slot på ryggen af Frankthetank ikke var til nogen nytte.

På tredjepladsen fulgte Lima foran Naga Jolokia, Doc Martin, Pacifica og My Quest.

Stald Aros' Kristian Andersen havde taget turen fra Aarhus til Odense for at se Rita's Girl vinde. Foto: Gormfoto.dk
Stald Aros’ Kristian Andersen havde taget turen fra Aarhus til Odense for at se Rita’s Girl vinde. Foto: Gormfoto.dk

“Det var egentlig meningen at ligge med oppe som anden-tredje-fjerde, men det gik simpelthen så langsomt, at jeg valgte at gå selv”, sagde Jacob Johansen til Fast Tracks Nicole Marsing efter sin første dagssejr.


Jacob Johansen sikrer sig sin anden dagssejr på ryggen af Lemon. Foto: Gormfoto.dk
Jacob Johansen sikrer sig sin anden dagssejr på ryggen af Lemon. Foto: Gormfoto.dk

Nummer to kom i hus lidt senere med 4-årige Lemon (Victorious Soul), der efter 10 starter uden en eneste trioplacering var som forvandlet i sin sæsondebut og ganske let kunne henvise Sunday Pearl, Legial, Quiet Weekend, De Fem Stjerner og Go Win Casino til de efterfølgende pladser.

Lemon er både ejet og opdrættet af familien Schlawitz, som også selv ejer den brune hingsts far, Victorious Soul (Perfect Soul).

Victorious Soul har blot haft fire startende afkom og nu to vindere – udover Lemon er det  højkapable Prime Red, der på søndag starter i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L) på Jägersro.

Torben Christensen og ejer/opdrætterparret Hanne og Jørgen Schlawitz med Lemon. Foto: Gormfoto.dk
Torben Christensen og ejer/opdrætterparret Hanne og Jørgen Schlawitz med Lemon. Foto: Gormfoto.dk

Lemon er ud familien Schlawitz’ tidligere Valpréløbs-vinder Fabiola (Ballet Prince).

Hendes tredjemor er den danske Derbyvinder fra 1987, Farandole (Gay Baron), mens fjerdemoderen Fabella (Elopement) var sin generations bedste hoppe og mangedobbelt storløbsvinder. Fabellas mor var i øvrigt Fawzia, som igennem en lang årrække har lagt navn til ét af Klampenborgs to store hoppeløb, Derbydagens Fawzia Stakes.


Lea Olsen vinder sikkert efter føring fra start til mål i bøjlerne på Hells Angel. Foto: Gormfoto.dk
Lea Olsen vinder sikkert efter føring fra start til mål i bøjlerne på Hells Angel. Foto: Gormfoto.dk

Aarhus og Aalborg på tavlen

Det blev ikke til nogen hjemmebanesejre til de fynske trænere på årets første løbsdag i Odense.

I sæsonens allerførste opgør førte Jane Groves Hells Angel (Silca Legend) fra start til mål under Lea Olsen og henviste let med tre længder Latzimas, Scots Piper og Sapper til de næste pladser.

Formstærke Jane Grove med Hells Angel. Foto: Gormfoto.dk
Formstærke Jane Grove med Hells Angel. Foto: Gormfoto.dk

Dermed gik sejren hér til Aarhus, mens Aalborgs regerende championtræner Keld Chr. Karlsen også kunne smile på turen tilbage nordpå efter karrierens tredje sejr til 6-årige Endofa Champion.

Special Quest-sønnen vandt for Rafael de Oliveira og slog den stærkt afsluttende Aristoteles, som i sit livs blot anden start gjorde fint opmærksom på sig selv, og den 3-årige Juniper Tree-søn bliver interessant at se over længere distance næste gang.

Rafael De Oliveira sejrer med Keld Chr. Karlsens Endofa Champion. Foto: Gormfoto.dk
Rafael De Oliveira sejrer med Keld Chr. Karlsens Endofa Champion. Foto: Gormfoto.dk

Over alle forventninger

Det utrættelige arbejde fra fuldblodsteamet på Fyens Væddeløbsbane bar ikke alene frugt på den publikumsmæssige front – det var endnu mere mærkbart rent spillemæssigt, hvor det gik langt over alle forventninger med en V5-omsætning der rundede 109.000 kroner.

Keld Chr. Karlsen tager imod Endofa Champion og Rafael de Oliveira. Foto: Gormfoto.dk
Keld Chr. Karlsen tager imod Endofa Champion og Rafael de Oliveira. Foto: Gormfoto.dk

Et par overraskelser i de sidste afdelinger resulterede også i en god udbetaling på over 7.000 kroner til 14 spillere med fem rigtige.

Fyens Væddeløbsbane har sin næste rene galopdag lørdag den 15. juni – igen med start kl. 17.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top