fbpx

ZwickyLeaks. Odense, tirsdag 14. maj med fuldt tilspil fra Sverige og Norge!

Jane Grove står med to gode kort på hånden i V5-spillets første afdeling. Sapper leverede en glimrende sæsondebut på Klampenborg som anden bag gode Not Today.

Han steg tre kilo på denne præstation, men er ikke blevet straffet handicapmæssigt til tirsdagens start og får dertil fire kilos yderligere lettelse under Kelvin Belcourt. Staldkammeraten Hells Angel skal nok også dukke op i fin forfatning og udnytte sit gode startspor.

Både Devils Dust og Latzimas havde flotte sæsoner i fjor, men starter året med noget højere handicaps og på en distance på den skarpe side.

Tips: 2 Sapper – 1 Hells Angel – 5 Devils Dust – O: 4 Latzimas


Hvor jeg troede mest på de indvendige startspor i første afdeling, hælder jeg nu til de to yderste. Lokale Frankthetank må have en glimrende mulighed for at forsvare sit handicap hér, han leverede stabile præstationer i selskab der ser stærkere ud end dagens, og hvis han er på mærkerne fra sæsonstarten bør det række til sejr.

Jane Grove har dog god mulighed for en double med Naga Jolokia, som intet har imod høj vægt og med garanti kommer velforberedt fra Aarhus.

Rita’s Girl vandt ikke løb i fjor, men er også kommet så langt ned i handicap, at der snart må ligge en sejr og vente.

Tips: 7 Frankthetank – 6 Naga Jolokia – 4 My Quest – O: 3 Rita’s Girl


Et løb med en sjov navngivning, da halvdelen af feltet er mellem fem og 12 år gamle. I opgør for heste med maximum 60 i handicap er det altid et godt spørgsmål, om én af de sparsomt startede deltagere uden handicaps har kapacitet til at vise en hel del mere.

3-årige Aristoteles er én af disse. Den veltrukne vallak var langt slået i debuten i Aarhus i fjor, men det var af et par af årgangens bedre 2-årige navne i Danmark, og såfremt han bare bygger en smule mere ovenpå præstationen, er han faktisk ikke langt fra at vinde hér.

Også jævnaldrene Stanley viste nok i sin debut til at kunne vinde hér, og med løbet i kroppen vil han sikkert gå yderligere frem. Nanna Emilie Hansen har booket Oliver Wilson til at overtage tøjlerne nu, og Go Go Gadget-sønnen bliver min favorit.

Jeg satser på, at én af de to 3-årige heste er meget bedre end resten.

Tips: 8 Stanley – 4 Aristoteles – 7 Morning Sun – O: 2 Endofa Champion


Legial og Quiet Weekend har som de eneste løb i kroppen. De mødte hinanden ved premieren i Aalborg, hvor Legial var anden og Quiet Weekend tredje. Legial var kun et enkelt galopspring fra at fange Miss Van Winkle, og hun må have god mulighed for at vinde nu.

Af de øvrige virker Sunday Pearl som det bedste bud, og hun er nu kommet lidt ned i handicap igen.

Tips: 5 Legial – 6 Quiet Weekend – 1 Lemon – O: 4 Sunday Pearl


Et rigtig fint klasse-3-opgør med deltagelse af to klassiske vindere i Princeton (Dansk 2000 Guineas) og Intensity (Mowerinaløb), samt Oaks-2’eren Cattleya.

Sidstnævnte sæsondebuterede med en stærk afslutning i Klampenborgs Sceptre Stakes bag Mylegend og Sing A Rainbow, og dette må bringe hende langt. Distancen er dog lige det korteste på Odenses skarpe baneprofil.

Nicolaj Stott er Bolette Rosenlunds foretrukne rytter, og han har sikkert haft valget mellem Princeton, Cattleya og Cornelia. Valget er faldet på førstnævnte, der kun havde en enkelt reel svipser i fjor med 13. pladsen i Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll.

Sir Danzbo bærer høj vægt, men gør det godt hver eneste gang, og Lea Olsen skal nok have ham i god orden første gang ude.

Tips: 1 Princeton – 4 Sir Danzbo – 5 Cornelia – O: 3 Cattleya


V5

V5-1: 1-2
V5-2: 3-6-7
V5-3: 4-8
V5-4: 4-5-6
V5-5: Alle 8

288 kroner


Alternativt V5-forslag

V5-1: 1-2
V5-2: 3-6-7
V5-3: 4-8
V5-4: 5 Legial
V5-5: 1-4

24 kroner – spilles 10 gange = 240 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top