fbpx

“Norsk Derby er ikke altafgørende”

Som den eneste har Annike Bye Hansen efteranmeldt en hest til Norsk Derby (L). Det er den nyimporterede hoppe Sweet Pearl, som Silverback Racing har betalt 150.000 norske kroner for at få med.


Sweet Pearl vinder for Oisin Murphy på Kempton.
Sweet Pearl vinder for Oisin Murphy på Kempton.

De 150.000 kroner er næsten dobbelt så meget som selve købsprisen på Tattersalls October Horses In Training Sale, hvor Øvrevolls mest vindende jockey gennem tiderne, Walter Buick, stod for hammerslaget på 8.000 guineas.

”Vi havde naturligvis ikke betalt så mange penge på efteranmeldelsen, hvis vi ikke troede på, at vi har en kandidat til Norsk Derby”, fortæller Annike mandag til GalopSport.

”Sweet Pearl har et handicap på 80, og jeg tror, at der ligger en del forbedring gemt i hende. Hun genoptager træningen 1. februar, og så må vi henad vejen se om hun er god nok”.


Melbourne Cup- og Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Dunaden. Foto: Overbury Stud.
Melbourne Cup- og Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Dunaden. Foto: Overbury Stud.

Sweet Pearl tilhører første årgang efter Melbourne Cup- og Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Dunaden (Nicobar) og tredje afkom ud af Pivotal-datteren Blonde, som igen er halvsøster til den canadiske Grade 3-vinder Alexis og de irske Listed-vindere Miss Helga og Freswater Pearl.

Sweet Pearl var ejet af Qatar Racing og startede fire gange for Richard Hannon. Hun debuterede i august med en andenplads på græs i Nottingham og fulgte to uger senere op med at aflægge maidentitlen over 1600 meter på Kemptons all-weather.

Endnu 14 dage efter blev hun taget op som sidste hest gennem mål i May Hill Stakes (Gr.2) i Doncaster, hvorefter det blev til en ny sidsteplads på Lingfield i oktober. Begge gange over 1600 meter.

”Jeg har ikke nogen stress med hende, og hun sæsondebuterer først når hun er klar til det. Hun har vist, at hun både går på dirt og græs, så vi har begge muligheder åbne”, fortsætter Annike.

”Vi har købt hende med henblik på, at beholde hende som løbshest igennem flere sæsoner, så Norsk Derby er ikke altafgørende”.

”Der er fire ejere omkring hende, og selv om hun kun har været hos mig i et par måneder er det klart, at forventningerne er store – det lægger jeg ikke skjul på”.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top