fbpx

Gruppe-2-vindende Moohaajim ny avlshingst på Hjortebo

Cape Cross-sønnen Moohaajim, der som 2-årig vandt Mill Reef Stakes (Gr.2) og sluttede på andenpladsen i Middle Park Stakes (Gr.1), bedækker i 2019 på Stutteri Hjortebo.


Moohaajim. Foto: ©Peter Mooney.
Moohaajim. Foto: ©Peter Mooney.

Danmarks championstutteri løftede onsdag sløret for lejeaftalen, der er kommet på plads med det irske Rathbarry Stud, og som fungerer som et dansk/svensk samarbejde mellem Hjortebo og Jessica og Padraig Long.

”Samarbejdet er skabt på baggrund af Padraig Longs mange, gode kontakter i Irland. Jessica og Padraig tog kontakten til Rathbarry Stud og har en stor aktie i, at aftalen faldt på plads. Det er et samarbejde som dette, der beviser hvor meget der kan udrettes på tværs af landegrænserne i Skandinavien”, siger Morten Buskop i forbindelse med præsentationen.


Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com
Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com

Hals fra at blive Gruppe-1-vinder

Moohaajim kostede 200.000 guineas som 2-årig på Tattersalls Craven Breeze Up Sale og var igennem løbskarrieren ejet af Sheikh Mohammed bin Khalifa Al Maktoum og trænet af Marco Botti i Newmarket.

Han opnåede en OR på 116 i sin 2-årssæson, hvor han bl.a. vandt Mill Reef Stakes (Gr.2) over 1200 meter på Newbury og var kort slået med hals til andenpladsen i Middle Park Stakes (Gr.1) af Reckless Abandon.

Desuden var han i sin karrieres blot anden start femte i Prix Morny (Gr.1) i Deauville.

Som 3-årig sæsondebuterede han med en tredjeplads i Greenham Stakes (Gr.3) bag Olympic Glory, men pådrog sig derefter en skade i 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og kom ikke til start igen.

Hans Official Rating på 116 modsvarer 98 i skandinavisk handicap.


Moojim var én af Moohaajims seks individuelle 2-årsvindere i 2018. Han var desuden også anden i Weatherbys Super Sprint og tjente mere end 70,000 euro.
Moojim var én af Moohaajims seks individuelle 2-årsvindere i 2018. Han var desuden også anden i Weatherbys Super Sprint og tjente mere end 70,000 euro.

Gode 2-årsvindere i første årgang

Moohaajim indledte sin avlskarriere på Rathbarry Stud i Irland og havde sin første årgang på banerne i 2018. Han opnåede på trods af få chancer at få 80% ”winners/placed to runners”.

”Moohaajim har allerede bevist sit værd som avlshingst. Med kun 14 startende afkom fik han seks individuelle vindere af 10 løb, og vi har kun fået muligheden for at opstalde ham i Skandinavien på grund af det ekstremt store udbud af avlshingste i England og Irland i 2019″.

“Nu skal han bedække en sæson i Danmark, alt imens hans afkom får et år mere til at etablere sig internationalt”, forklarer Morten Buskop.


Sea The Stars. Foto: Aga Khan Studs.
Sea The Stars – en anden søn af Cape Cross. Foto: Aga Khan Studs.

Samme far som Sea The Stars, Golden Horn

Moohaajim er efter Darleys Lockinge Stakes (Gr.1)-vinder Cape Cross, der selv er far til over 100 Stakes-vindere og 13 Gruppe-1-vindere – heriblandt de to Derby- og Prix de l’Arc (Gr.1)-vindere Golden Horn og Sea The Stars.

Hans mor, Thiella (Kingmambo) er en vindende halvsøster til avlshingsten Niagara Causeway, og hendes egen Gruppe-2-vindende mor Theoretically (Theatrical) er søster til Gruppe-1-vinderen Cudas.

”Moohaajim er den eneste søn af Cape Cross blandt de skandinaviske avlshingste, og han var så tæt som man kan komme på at blive Gruppe-1-vinder som 2-årig. Det er præcis en hingst som ham, der med sin speed-profil og fantastiske resultater over korte distancer bl.a. appellerer til hopper med stayerblod i årerne – heriblandt hopper efter for eksempel Appel Au Maitre”, siger Morten Buskop og fortsætter:

”Samtidig mener vi, at Moohaajim komplimenterer de blodlinjer som både Giant Sandman og Appel Au Maitre repræsenterer. Og så har han et flot eksteriør og skridter ualmindeligt godt”.


Moohaajim. Foto: ©Peter Mooney.
Moohaajim. Foto: ©Peter Mooney.

Stutteri Hjortebo går dermed den nye bedækningssæson i møde med de tre avlshingste Appel Au Maitre, Giant Sandman og Moohaajim.

Det betyder samtidig et farvel til Center Divider, som nåede at bedække i fire sæsoner i Danmark.

Moohaajim opstaldes til en bedækningstakst på 2000 DKK + 14.000 (ex moms) ved konstateret drægtighed 1. oktober, og Hjortebo har netop også lanceret en landing page med både fotos, løbsvideoer og meget mere information om hingsten.


Se Moohaajims landing page hér.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top